Succesvolle zonnepanelenactie Kingplein straalt af op hele Kingstraat

18 juli 2017

Het energieverbruik rondom het Kingplein in Groningen is flink gedaald. Dit voorjaar lieten 12 van de 50 huishoudens in totaal ruim 100 zonnepanelen op hun dak plaatsen. Samen goed voor een besparing van bijna 30.000 kWh en € 6.745,-. De samenwerking met de leverancier liep als een zonnetje en de prijs was goed. Vandaar dat Kingplein, het uiterste puntje van de Kingstraat, de actie uitbreidt naar de hele Kingstraat en omgeving. Kijk op de buurtpagina voor de details.

Buurkracht buurkracht kingsplein9304rp 1
De zonnepanelen op de daken van het Kingplein

Ferry Wester van het buurtteam is zeer tevreden over de zonnepanelenactie tot nu toe: “Een deelname van twintig procent is een geweldige score. En dankzij onze panelen hebben we al flink kunnen profiteren van de prachtige dagen in mei en juni. Ik ben niet zo iemand die elke dag de verbruiksgrafieken kijkt om de opbrengst van z’n panelen te checken. Maar ik probeer wel energieverslindende apparatuur zo veel mogelijk overdag te gebruiken. Die draaien dan op schone, gratis energie van mijn eigen dak.”

Mooie collectieve korting

Het buurtteam had leverancier APSolar zorgvuldig geselecteerd. Ferry: “We hebben bij zeven bedrijven offertes aangevraagd en uiteindelijk kwam dit bedrijf uit de bus. Met een goede prijs, goede referenties en een mooie collectieve korting.” In de praktijk maakte het bedrijf de verwachtingen waar. “Het team werkt netjes en snel en komt z’n afspraken na.”

Zonne-actie voor hele Kingstraat

Omdat de actie zo goed bevallen is, wil het buurtteam ook de rest van de Kingstraat en de zijstraten laten meeprofiteren. “Het gaat uiteindelijk over samen energie besparen. We hopen dat we met een kant-en-klare actie als deze meer buren kunnen inspireren om zonnepanelen op hun dak te plaatsen. Binnenkort krijgen alle buurtgenoten een kaart in de bus. Als ze zich vervolgens aanmelden op onze buurtpagina vinden ze daar meer details en kunnen ze meteen een persoonlijke offerte opvragen. En als ze vragen hebben, kunnen ze mij ook heel eenvoudig een mailtje sturen."

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?