Succesvolle supermarktactie in Padbroek scoort veertig nieuwe buren

11 oktober 2017

Met een partytent vol vlaggetjes, een knutseltafel voor kinderen en de onweerstaanbare Buurkracht-energiefiets trok het buurtteam van Padbroek uit Cuijk zaterdag 7 oktober flink de aandacht voor supermarkt Jan Linders. Doel: buurtbewoners bereiken die belangstelling hebben voor samen energie besparen. Wie zich aanmeldde, kon direct van start met een gratis ledlamp. Ook interesse? De ledlampactie geldt zolang de voorraad strekt, dus meld je zo snel mogelijk aan!

Buurkracht img 20171007 wa0001
Energiestand in Padbroek

Vanaf 12.00 uur stond de tent klaar en spraken Diana Derks, George Mijling, Joke Andrik en Bart Ickenroth van het buurtteam de supermarktgangers vriendelijk aan. Diana: “Veel mensen ken je van gezicht, zo kom je makkelijk in gesprek. We wilden mensen uit Padbroek ontmoeten die erover denken om hun huis te verduurzamen. Het is belangrijk dat ze weten dat in Padbroek een Buurkrachtteam actief is. Samen kunnen we de beste leveranciers zoeken en misschien wel korting krijgen. Als mensen zich aanmelden, houden we ze op de hoogte van onze activiteiten.”

Gezellig dansen

Het weer zat helaas niet mee. Diana: “Door harde wind en regen was het guur in de tent en was het minder druk dan normaal op zaterdag voor de supermarkt. Ook van knutselen kwam door het weer niet veel terecht. Maar de energiefiets was wel een groot succes bij de kinderen. Als ze erop fietsten, ging de radio aan en hadden we een gezellig muziekje. Daar gingen we op dansen. Zo konden wij ons even opwarmen en leerden kinderen dat ze met hun energie - en een dynamo – een radio kunnen laten werken.”

100% opgewekt

Dankzij de inzet van het team hebben zaterdag maar liefst veertig mensen hun e-mailadres achtergelaten en zich bij Buurkracht aangemeld. Diana: “Een mooie score. Als dank kregen ze een ledlamp en een leuke ansichtkaart met de tekst: ‘Vandaag zijn we al 100% opgewekt’.” Voor extra aandacht had het team afgelopen week ook huis-aan-huis geflyerd met een vragenformulier over de behoefte aan energiebesparing in de buurt. “Die formulieren konden buren bij mij in de bus doen of zaterdag in de Bliksemschicht-bus in de supermarkt. We hadden zaterdagmiddag al zeven reacties binnen.”

Kom naar de bijeenkomst op 1 november

Op 1 november aanstaande houdt het buurtteam een buurtbijeenkomst over isoleren en zonnepanelen in het Doehuis in Cuijk. Diana: “We hopen dat we daar alle nieuwe mensen mogen verwelkomen. Die avond is er ook een spreker van CEC, Cuijks Energie Collectief, die iets gaat vertellen over zonnepanelen op andermans dak. Omdat we in Padbroek heel wat bomen hebben, liggen veel daken in de schaduw. Dan kan investeren in een gezamenlijk dak een goed alternatief zijn. Wie wil komen, kan zich nu al aanmelden via onze buurtpagina.”

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?