Stralend zonnepanelenweer Rondom de Middenweg

25 april 2018

Op 19 april stonden zonnepanelen centraal op de bijeenkomst van buurtteam Energiek Rondom de Middenweg uit Steenwijk. In wijkcentrum Oerthe gaf Bespaarpartner Zonne-energie uit Steenwijk-Tuk een uitgebreide presentatie over dit onderwerp. Deze leverancier biedt een scherpe prijs, en bij meer afnemers in de buurt, kan de korting voor zonnepanelen oplopen. Per tien zonnepanelen, krijgt de buurt er een gratis. Heel wat bewoners meldden zich direct voor een persoonlijke offerte. Aanhaken kan nog via de buurtpagina.

Buurkracht 180425 foto bij verslag
Wil jij ook zonnepanelen? Doe dan mee!

Prima leverancier

Het team had Jan van der Kamp van Bespaarpartner Zonne-energie uitgenodigd voor een presentatie over zonnepanelen, waarin onder meer de verschillende soorten, kosten, opbrengsten, rendement en onderhoud aan bod kwamen. Nancy: “We hebben voor deze leverancier gekozen vanwege de goede ervaringen van andere Buurkrachtteams in de omgeving, zoals in Nijeveen en Willemsoord. Het is een relatief jong lokaal bedrijf met een goede prijs-kwaliteitverhouding en veel ervaring. En het mooie is dat de korting voor onze buurten oploopt, naarmate meer huishoudens hier hun zonnepanelen bestellen.”

Informeel en interactief

De bezoekers stelden volop vragen. “Dat zorgde voor een heel informele en interactieve avond. Is onderhoud van je zonnepanelen bijvoorbeeld belangrijk? En hoe meet je de exacte opbrengst van je zonnepanelen? Iemand vroeg ook of z’n uitgebreide modeltreinbaan op zolder kon blijven liggen. Jan antwoordde lachend dat dat geen probleem moest zijn en dat ze daar samen wel uit zouden komen.”

Doe mee en meld je aan

Het buurtteam is tevreden over de avond. “Je kon merken dat veel bezoekers serieuze plannen hebben om zonnepanelen aan te schaffen. Na de bijeenkomst kon Jan direct de nodige namen noteren voor een opname thuis en een offerte. Wie nu bestelt, kan deze zomer al profiteren van z’n panelen. Je kunt je nog intekenen voor de zonnepanelenactie via de buurtpagina. Hier kun je je ook aanmelden voor als je op de hoogte wil blijven van de andere activiteiten in de buurt.”

Energiek Rondom de Middenweg

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Energiek Rondom de Middenweg