Staphorst-Noord van start met samen energie besparen

06 december 2017

Laat weten voor welke acties jij warm zou lopen en vul de vragenlijst in
In Staphorst-Noord valt nog veel energiewinst te halen. Goed voor het milieu én voor de portemonnee. Bewoners Albert Wielink, Huib Moelker, Piet Maes, Aad van der Klaauw en Jan Hoxe willen hier met zo veel mogelijk buurtgenoten werk van maken. Om te achterhalen waar in hun buurt behoefte aan is, hebben ze een korte lijst rondgebracht. Inwoners kunnen deze ook nog invullen via: buurkracht.nl/staphorst-noord.

 

Buurkracht buurkracht staphorst5764rp
Het buurtteam van Staphorst-Noord

Het onderwerp duurzaamheid begint te leven in de buurt, constateert het buurtteam. Albert: “Zo zie je links en rechts al zonnepanelen op de daken verschijnen. Maar ik denk dat we vooral met isolatie grote slagen kunnen maken. Het merendeel van de woningen in Staphorst-Noord stamt uit de jaren zestig en zeventig, vóór het tijdperk van duurzaam bouwen.” Op de vragenlijst van het team kunnen buurtgenoten aangeven voor wat voor gezamenlijke energiebesparingsacties ze belangstelling zouden hebben. Van spouwmuurisolatie tot zonnepanelen. Hoe hoger de respons, hoe beter het buurtteam kan inspelen op wat er in de buurt leeft en speelt.

Nu aanvragen: gratis slimme meter

De eerste actie voor de buurt staat al online: via buurkracht.nl/staphorst-noord kunnen inwoners van Staphorst-Noord een gratis slimme meter aanvragen en daarmee inzicht krijgen in hun eigen gas- en stroomverbruik. Via deze buurtpagina houdt het team buurtgenoten ook op de hoogte van zijn acties en activiteiten.

Meer informatie

Kijk op de website: buurkracht.nl/staphorst-noord of neem contact op met het buurtteam via buurkrachtstaphorstnoord@gmail.com. Inwoners van Staphorst die niet in Staphorst-Noord wonen en ook samen in hun buurt energie willen besparen, kunnen contact opnemen met Alex de Ruiter via alex@buurkracht.nl of 06 16695519.

Staphorst-Noord

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Staphorst-Noord