Spoor je energievreters op

18 maart 2015

Wat denk je dat de grootste energieslurpers zijn in jouw huis? De koelkast? De droger? Of toch je waterkoker? Doe de test en maak kans op twee weken lang een speurset met energieverbruiksmeters in huis.

Buurkracht 150316 speurset liggend
Een speurset

Een gemiddeld huishouden in Nederland (2,2 personen) verbruikt jaarlijks 3500 kilowatt aan elektriciteit en betaalt daar ruim € 800,- voor. Die kosten krijg je het snelste omlaag door je energievreters aan te pakken. Dat kunnen bijzondere apparaten zijn zoals:
- elektrische boiler  verbruik per jaar: ruim 1800 kWh (ruim € 400,-)
- waterbed  verbruik per jaar: tot 1200 kWh (€ 275,-)
- thuistap  verbruik per jaar als hij altijd aanstaat: 500 kWh (€ 115,-)
Maar dit kunnen natuurlijk ook alledaagse apparaten zijn.

Doe de test en win!

Kun jij goed inschatten wat meestal de grootste energieslurpers in huis zijn? Doe dan mee met deze test:

Zet de volgende apparaten op de juiste volgorde. Begin met het apparaat met het hoogste verbruik en eindig met het apparaat met het laagste verbruik.

computer – cv-ketel – huisverlichting – koelkast – laptop – vaatwasser –vriezer – wasdroger – wasmachine – televisie

Stuur je oplossing uiterlijk op 3 april naar marije@buurkracht.nl. Uit de goede inzendingen trekken we drie winnaars. Zij krijgen twee weken lang een speurset met energieverbruiksmeters in huis om er achter te komen hoe het bij hun thuis zit.

Gratis set lenen voor je buurt?

Ben je actief in een Buurkrachtbuurt? Als buurtteam kun je gratis een of meer speursets met energieverbruiksmeters lenen bij Buurkracht om te laten rouleren. Zo kun je met je hele buurt bekijken hoeveel energie de apparaten in huis verbruiken en waarmee de meeste bespaarwinst te halen valt. Meer informatie hierover lees je hier.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?