Speuren naar nieuwe bespaarmogelijkheden in Roerzicht

27 april 2016

Waar staan we op dit moment en wat zijn mooie plannen voor de toekomst? Tijdens de buurtbijeenkomst op 14 april in het Cuypershuis in Roermond deed het buurtteam verslag van de resultaten van de isolatieactie met Buurkracht in Roerzicht. RoerOmEnergie gaf zicht op bespaarkansen voor de toekomst en de bezoekers testten zelf hun energiekennis in de Energie Quiz.

Buurkracht bb160414
Bijeenkomst Roerzicht

“Je betaalt elke maand je energierekening. Dat geld kun je ook investeren om samen zelf energie te kopen of op te wekken.” Die boodschap kwam van de eerste spreker van de avond, Peter Loomans, oprichter van coöperatieve vereniging RoerOmEnergie. Via de vereniging wil hij aan een betaalbare, eigen en duurzame energievoorziening werken in de stad. Het uiteindelijke doel is als coöperatie zelf duurzame energie opwekken. Looman nodigde de buurtbewoners uit om lid te worden. Ook Bernard Nusselder van het buurtteam is bij RoerOmEnergie betrokken. “Als eerste stap willen we windenergie inkopen bij het windpark in Neer. We kunnen dan groene energie leveren aan leden en niet-leden van de vereniging. Op dit moment voert RoerOmEnergie nog verkennende gesprekken.”

Isolatie-actie: begin gemaakt

De isolatieactie in Roerzicht heeft tot nu toe vier warme huizen opgeleverd. Bernard: “Dit is het begin. Er zijn meer buurtbewoners met interesse in isolatie. Met de warmtecamera zouden we afgelopen maanden warmtescans maken, zodat de bewoners precies konden zien waar hun huis de meeste warmte lekt. Maar door het warme weer konden we helaas geen goede warmtefoto’s maken. Als het wat kouder wordt en we de warmtecamera weer kunnen lenen, gaan we opnieuw op pad.”

In de prijzen

Tot slot konden de bezoekers zelf hun energiekennis meten met de Buurkracht Energie Quiz. Daarmee waren leuke prijzen te winnen, zoals een energiebespaarkalender. Wie meer wil weten over de acties in Roerzicht kan terecht op de buurtpagina op www.buurkracht.nl/roerzicht

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?