Spectaculaire besparingen voor Rein Akkermans

12 november 2014

Buurkracht 2014 11 11 15.47.14
Rein met de warmtecamera

Nog geen jaar geleden waren Rein Akkermans en zijn vrouw grootverbruikers. Dankzij Buurkracht zitten ze nu ruim onder het buurtgemiddelde. Hoe dat gelukt is, kun je 30 november zien bij Ons Huis Verdient Het.

Eerder dit jaar kwam de cameraploeg van RTL4 ook al in Oss bij Rein over de vloer. Hij had toen net een slimme meter, en volgde zijn verbruik op de voet via buurkracht.nl. “Een aantal pieken in ons verbruik kon ik toen niet goed verklaren”, vertelt Rein. “We sloten toen de opnamen hoopvol af met een optimistische boodschap: dat we er vertrouwen in hadden dat Buurkracht ons ging helpen aan een lagere energierekening.”

Geen milieufreaks

Deze keer kon Rein tot zijn grote genoegen goed nieuws melden: zijn energierekening is met meer dan de helft afgenomen. Na die eerste uitzending heeft hij er geen gras over laten groeien. “Wij zijn geen milieufreaks, maar dat hoge verbruik zat me niet lekker. Niet vanwege het geld, maar we willen toch iets bijdragen. Wij zijn dus op zoek gegaan naar de oorzaken van die raadselachtige pieken. De boiler bleek een van de grote schuldigen; mijn vrouw en ik nemen elke dag een bad. Omdat we daar niet op wilden interen, maar wel ons verbruik omlaag wilden brengen, bleek een zonneboiler voor ons interessant. Die hebben we nu.”

Fijne vakantie

Het bleef niet bij een zonneboiler; er kwamen ook zonnepanelen, spouwmuurisolatie en Rein verving alle lampen in huis door ledlampen. Tijdens de opnamen leidde Rein een groepje bezoekers door zijn huis om te laten zien wat er allemaal gebeurd was. Ook liet hij de cameraploeg meekijken naar de grafieken van zijn dalende energieverbruik op buurkracht.nl. “De zonnepanelen lagen eind juli op het dak. Daarna zijn we op vakantie gegaan. Vanuit Toscane kon ik via de website de meter zien teruglopen, geweldig!"

Rein zien bij Ons Huis Verdient Het? Dat kan op 30 november, 16.30 uur, RTL4.

Ruwaard - Staatsliedenbuurt

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Ruwaard - Staatsliedenbuurt