Slimme buurtbijeenkomst energiebesparende maatregelen

31 januari 2014

Chris Kleijzen, initiatiefnemer van Slimme Buurt in Hintham-Zuid en nu ook weer van Buurkracht, ging eerst in op wat de buurt al heeft gepresteerd op energiegebied: 63 woningen hebben nu (nieuwe) spouwmuurisolatie, op 21 daken liggen zonnepanelen en 14 huishoudens lieten een nieuwe CV plaatsen. Chris knoopte het gesprek aan met de zaal: wie heeft er aan deze maatregelen meegedaan? Wat heeft dat je opgeleverd? Twee bewoners bleken hun spouwmuren te hebben laten isoleren. “Dat hadden we veel eerder moeten doen”, meldden ze eensgezind. Vanwege de lagere kosten, maar vooral vanwege het comfort.

Slimme meter

Jos Derks van Buurkracht legde uit wat de samenwerking met Buurkracht Hintham-Zuid aan extra’s gaat brengen. De website natuurlijk, waar bewoners ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen, op de hoogte blijven van buurtacties en waar ze hun eigen energieverbruik kunnen volgen. En de kosteloze installatie van de slimme meter. Voor wie zo’n meter wil, zei hij erbij; als je hem om wat voor reden dan ook niet wil hebben, kun je hem gewoon weigeren.

Buurtoffertes op de site

Aanwezig waren ook de installateurs die eerder in Hintham-Zuid zonnepanelen en CV-ketels hebben geplaatst. Zij deden meteen goede zaken, met vijf persoonlijke offerteaanvragen voor een nieuwe CV-ketel en zes voor zonnepanelen. Er leek ook animo te zijn voor led-verlichting in de buurt; enkele buurtgenoten gaan uitzoeken wat er op dit gebied mogelijk is. De aannemer die de isolatiemaatregelen in de buurt heeft uitgevoerd, was helaas verhinderd, maar zijn buurtofferte staat – net als de buurtofferte voor zonnepanelen en CV-ketels – op de afgeschermde buurtpagina’s. Woon je in Hintham-Zuid en ben je benieuwd naar deze aanbiedingen? Meld je dan aan als deelnemer en kijk meteen.

Buurkracht bb hintham

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?