Sint Agatha van start met energiebesparing

13 maart 2015

Buurkracht beeld sint agatha artikel
Buurtteam Buurkracht Sint Agatha in de buurt

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Om die hobbels weg te nemen, werken inwoners van Sint Agatha samen met Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V. Het doel: samen zorgen dat we minder energie verbruiken. Op 29 maart kunnen inwoners zich vanaf 11.00 uur laten informeren tijdens een bewonersbijeenkomst in De Agaat.

Willy Thijssen: “Als dorpsraad proberen we de leefbaarheid in Sint Agatha te bevorderen. Buurkracht sluit daar mooi op aan.” Wat ze precies voor ogen hebben, vertellen Willy Thijssen, Harry Cuppen, Marion Hermanussen, Rinus van Tiel tijdens de bewonersbijeenkomst van zondag 29 maart. Harry Cuppen: “ Ik heb me bij de werkgroep energie besparen aangesloten. omdat ik het leuk vind om samen iets voor elkaar te krijgen.”

Laagdrempelig

Het buurtteam trekt de kar. Buurkracht ondersteunt. Bijvoorbeeld door de besparingsmogelijkheden in het dorp te onderzoeken en bewoners te helpen bij het opvragen en beoordelen van offertes. Bovendien kunnen bewoners via een persoonlijke pagina op buurkracht.nl hun eigen energieverbruik nauwkeurig volgen en vergelijken met het gemiddelde verbruik van het dorp. Harry Cuppen: “Je kunt je nu al aanmelden op www.buurkracht.nl/sint-agatha en zien welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. We beslissen zelf welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.” Het buurtteam hoopt veel inwoners te begroeten op 29 maart.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?