Schrijverskwartier swingt op welverdiende buurtbarbecue

26 september 2017

Afgelopen jaar won het Schrijverskwartier uit Oss de tweede prijs in de buurtencompetitie van het Klimaatstraatfeest. Van het prijzengeld van € 2.000,- bouwde de buurt op zondag 24 september een puik feestje. Ruim 70 bewoners genoten van een heerlijke barbecue, koude en warme drankjes en een weergaloze Elvis Presley-imitator. Ook in voor een wedstrijd? Meld je snel aan voor het Klimaatstraatfeest 2017 en verdien mooie prijzen voor je eigen buurt.

Buurkracht img 20170924 wa0068
Buurtbarbecue in Schrijverswartier

De organisatie en de buurt hadden het enorm getroffen met het weer: zacht en zonnig. “We hebben heerlijk buiten kunnen zitten”, vertelt Gertruud Verbruggen van het buurtteam. “Op straat stonden vijf tenten – je weet maar nooit in Nederland – met lange tafels en stoelen, en alles was kleurig aangekleed met slingers en posters van Buurkracht en het Klimaatstraatfeest. Van de woningbouwvereniging hadden we de audio- annex koffiewagen, een omgebouwde SRV-wagen, kunnen lenen en van de wijkvereniging nog extra statafels. Het zag er heel uitnodigend uit.”

Supergezellig

Vanaf 16.00 uur was iedereen welkom. “Wie zin had kon zelf eten gaan halen bij de barbecue. Een paar vrijwilligers maakten het vlees klaar en anderen bemanden de bar. Het was allemaal heel ongedwongen. Hier en daar deed iemand zelfs een dansje. Want onze Elvis, de vader van een van de buren, hield de stemming er goed in. Naast de bekende Elvis-hits had hij ook Hollandse meezingers in zijn repertoire. Keifout, maar supergezellig. Toen hij om half acht weg moest, hadden we er nog lang geen genoeg van en hebben we z’n cd opgezet.”

Buurkracht img 20170924 wa0076
Gezellige barbecue in Schrijverskwartier

Nieuwe gezichten

Op het feest waren veel nieuwe gezichten. Gertruud: “Zo’n 50 buurtgenoten heb ik nooit eerder op bijeenkomsten gezien. Een mooie gelegenheid om kennis te maken en te vertellen over Buurkracht en hoe we de barbecue gewonnen hebben. De meeste nieuwelingen vonden het ook leuk om de vragenlijst in te vullen over hun eigen wensen op gebied van energiebesparing. Onder de invullers hebben we drie leuke duurzaamheidspakketjes verloot met onder meer ledlampjes, bloembollen en Buurkracht-duimpjes.”

Doe mee met het Klimaatstraatfeest

Op 10 oktober begint het Klimaatstraatfeest 2017 en het Schrijverskwartier schrijft zich weer in voor de competitie. “We hopen dat weer veel buren meedoen. Als extra stimulans hebben we iedereen die op de barbecue was een briefje meegegeven: ‘Heb je genoten? Volgend jaar weer? Meld je dan aan bij Klimaatstraatfeest.nl en speel met ons mee.’ Wie meer wil weten, kan ook contact met ons opnemen via onze buurtpagina of Facebook.”

Schrijverskwartier

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Schrijverskwartier