Schrijverskwartier energiek het nieuwe jaar in

09 januari 2018

Ondanks de ijzige kou was het gezellig druk tijdens de nieuwjaarsborrel van het Schrijverskwartier in Oss op 7 januari. Onder het genot van een lekkere, warme kop erwtensoep met roggebrood, bubbels, koffie en lekkers ontmoetten bewoners elkaar in de partytenten op het plein. Hier proostten ze op elkaar en de vele mooie plannen voor een zuinigere, kleurrijkere en veiligere buurt in 2018. Lees er meer over op buurkracht.nl/schrijverskwartier.

Buurkracht nieuwjaarsborrel schrijverskwartier
Het was gezellig druk

Gezelligheid stond voorop. Het buurtteam had de koffie- annex geluidswagen van woningbouwvereniging BrabantWonen opnieuw kunnen regelen. En ook de wijkvereniging had de statafels weer uitgeleend. De vier vuurkorven die het buurtteam had willen branden voor wat meer warmte, konden vanwege de stevige wind helaas niet aan. Maar dat mocht de pret niet drukken: iedereen vermaakte zich opperbest.

Energiebesparing

Gertruud Verbruggen van het buurtteam heette aan het begin van de middag alle bezoekers van harte welkom en stipte kort alle buurtplannen voor het komende jaar aan. Zo doet Schrijverskwartier ook dit seizoen weer mee met het HIER Klimaatstraatfeest en dingt de buurt mee naar mooie prijzen voor de energiezuinigste straat. Afgelopen jaar won het Schrijverskwartier onder meer een Energy Party en een buurtbarbecue.

Aantrekkelijke acties

En in samenwerking met Buurkracht lopen er in Schrijverskwartier aantrekkelijke acties voor isolatie, isolatieglas en zonnepanelen. Het buurtteam heeft daarvoor betrouwbare partners geselecteerd, die scherpe prijzen rekenen en met wie al goede ervaringen zijn opgedaan. Bewoners die van deze acties willen profiteren, kunnen alle details vinden op buurkracht.nl/schrijverskwartier

Samen veilig

De buurtpreventieapp is een belangrijk middel om de buurt veilig te houden. Nog niet alle bewoners doen mee. Gertruud nodigde alle bezoekers uit om zich aan te melden en benadrukte nog eens dat deze Whatsapp-groep puur en alleen bestemd is om elkaar te waarschuwen, bijvoorbeeld als je een inbraak ziet of als er ongure types rondsluipen. En niet voor sociale berichtjes, zoals felicitaties.

Mooie schuttingen

Op 10 maart begint ook een nieuw schuttingactie. In een deel van de wijk zijn de lelijke schuttingen aan de straatkant al opgevrolijkt met kunstbomen en foto’s. Het is de bedoeling dat ook de schuttingen in de rest van de wijk worden aangepakt. Het buurtteam is nog druk bezig met de nodige financiering.

Dank voor alle steun

Het afgelopen jaar heeft een aantal organisaties de activiteiten van het Schrijverskwartier met raad, daad en duiten ondersteund, zoals woningbouwvereniging BrabantWonen, Buurkracht, de wijkraad en wijkstichting Ruwaard en Muzelinck. Het buurtteam had de contactpersonen uitgenodigd voor de borrel. En Gertruud maakte van deze gelegenheid gebruik om ze namens alle buurtbewoners hartelijk te danken voor hun inzet en te toosten op een vruchtbare voortzetting in 2018.

Steeds meer saamhorigheid

Na het welkomstwoord ging de muziek aan en was er een komen en gaan van bewoners. Gertruud: “We zagen vele bekende, maar ook weer een flink aantal nieuwe gezichten. Door de vele activiteiten ontstaat steeds meer saamhorigheid in de buurt. Dat is hartstikke gezellig en belangrijk. Want hoe meer mensen betrokken zijn, hoe meer we voor elkaar krijgen in de buurt.”

Geef je wensen door

Het buurtteam wil in 2018 nog meer energiebesparingsacties op poten zetten. Maar daarvoor is het nodig om een goed inzicht te hebben in de behoeften van de buurt en in welke maatregelen allemaal al genomen zijn. Veel bewoners hebben hun wensen al doorgegeven, maar nog niet allemaal. Gertruud: “Bij dezen vragen we iedereen om hun energiebesparende wensen door te geven aan het buurtteam. Dan gaan wij ermee aan de slag. Alvast hartelijk dank!”

Schrijverskwartier

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Schrijverskwartier