Schoonmoeder inspiratie voor winnende besparingstip

18 juni 2015

Jan Jager uit Nieuwendiep is de winnaar van de Buurkracht-actie met Ons Huis Verdient Het. Hij bedacht een wel heel ludieke en originele besparingstip. Maandag 15 juni ontvingen hij en zijn vrouw Greta daarom de energieslurpers-speurset en een mooie bos bloemen van Buurkracht.

winnaar ons huis verdient het“We hebben eigenlijk helemaal niets met energiebesparing”, vertelt Greta. “Ik speur graag het internet af naar Facebookacties en vond de actie van Ons Huis Verdient Het. In dit geval konden we een prijs winnen voor de origineelste besparingstip.” Jan had er onmiddellijk één paraat. Hij verbaasde zich al een tijdje over de energieverspillende manier waarop zijn schoonmoeder boterhammen klaarmaakt. Jan: “Ze zet de deur open, haalt de spullen voor de boterhammen eruit en laat vervolgens de koelkast openstaan totdat ze klaar is. Ongelofelijk! Mijn tip: doe de koelkast dicht als je boterhammen maakt.”

Nieuwsgierig

De gewonnen speurset heeft de familie wel aan het denken gezet. Met de vier energieverbruiksstekkers uit het pakket kunnen ze het verbruik van hun apparatuur en lampen meten. “Dat gaan we zeker doen. We zijn eigenlijk best benieuwd wat onze gloeilampen verbruiken. Of de wasdroger. Drogen moet behoorlijk wat elektriciteit kosten, heb ik gehoord. We hebben hier in huis ook drie televisies die altijd aan staan of op stand-by. Wat zouden we besparen als we de uitzetten? Dat kunnen we nu eens rustig uitzoeken.” Door de prijs raakte ook de vriendin van Greta Jager uit Castricum enthousiast. “Het leek haar ook geinig om haar energieverbruik te meten. We geven haar daarom twee van onze stekkers. Leuk toch?”

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?