Schilderen en schuttingen schoonmaken in het Schrijverskwartier

27 februari 2018

De Da Costastraat, Potgieterstraat en Tollensstraat in Oss worden steeds duurzamer. Dankzij energiebesparingsacties in de buurt compenseren deelnemers al voor drie huishoudens aan CO2-uitstoot. Per adres gaat het vaak om honderden euro’s per jaar – aanhaken bij de zonnepanelenactie kan nog steeds. En behalve hun eigen huis knappen bewoners ook hun buurt op. Zo staat op 10 maart in het kader van NL Doet en schoonmaak- en schilderactie op stapel. Trek je verfkleding aan en doe mee!

Buurkracht schrijverskwartier1
Buurkracht Schrijverskwartier

Het belooft een gezellige doedag te worden voor het Schrijverskwartier. “Vanaf 10 uur gaan we met zo veel mogelijk buurtgenoten op pad om afval te prikken”, vertelt Gertruud Verbruggen van het organiserende buurtteam. “Ook gaan we verder met het ‘Vrolijke schutting’-project dat afgelopen zomer is gestart. Toen zijn er drie zitjes geplaatst waarvan er nog twee geschilderd moeten worden. En de frisse, vrolijke kleurtjes van de zitjes gaan we door de hele wijk heen aanbrengen, als vloerkleedjes op de stoep. Zodat het een eenheid wordt. Dit soort activiteiten is ook heel goed en leuk voor de interactie in de buurt. Het wordt steeds gezelliger. Voor NL Doet hebben we ook alweer een aantal aanmeldingen.”

Mooie resultaten

Tijdens NL Doet viert de buurt ook dat er met de energiebesparingsacties al mooie resultaten zijn behaald: negen huishoudens deden mee met de Buurkrachtacties voor zonnepanelen en isolatie. Daarmee alleen al besparen ze samen ruim € 4.500,- en compenseren ze de CO2-uitstoot voor 3 huishoudens. De werkelijke besparingen liggen waarschijnlijk hoger, denkt Gertruud: “Voordat wij zonnepanelen en vloerisolatie aanschaften, betaalden wij € 245,- per maand aan energie”, zegt Gertruud. “Nu is ons maandbedrag teruggezet naar € 89,-. Dat is deels het gevolg van die maatregelen, maar zeker ook van bewuster met energie omgaan. Je hoeft maar een paar lampen te vervangen en je verwarming uit te draaien in ruimtes waar je niet komt en het scheelt al in je portemonnee. Dus ook voor huurders valt er veel te winnen.”

Zonnepanelenactie tot 30 april verlengd

Met de lente in zicht heeft Gertruud ook nog goed nieuws: de zonnepanelenactie is tot 30 april 2018 verlengd. “Het aanleggen van een installatie is maatwerk, maar gemiddeld krijgen deelnemers zo’n 5 procent korting”, zegt Gertruud. “Dat is al snel een mooi bedrag. Op onze buurtpagina is meer informatie te vinden en kunnen buurtgenoten zich nog aanmelden voor een vrijblijvende offerte. Dat kan ook op 10 maart tijdens NL Doet, vanaf 10.00 uur bij de keet in de Da Costastraat of de tent in de Tollensstraat. We hopen zo veel mogelijk buurtgenoten te begroeten.”

Meer informatie

Neem contact op met het buurtteam. Voor meer informatie over Buurkracht kun je terecht bij Ate Ploegmakers.

Schrijverskwartier

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Schrijverskwartier