Schijf van start met samen energie besparen

23 februari 2017

"Samen op de foto voor een mooi doel"

In Schijf valt nog veel energiewinst te halen. Om hier een flinke impuls aan te geven, hebben drie inwoners, Ron Schrauwen, Rini van Trijp en Johan Goverde, een energieteam gevormd. Met als doel: het dorp enthousiast maken voor gezamenlijke energiebesparingsacties. “De aandacht voor duurzaamheid groeit in het dorp; laten we er dan samen werk van maken.” Op 10 maart is er om 12.30 uur een fotosessie in het dorp. Alle inwoners zijn van harte welkom.

Buurkracht schijf van start
De fotograaf in actie in een andere Buurkrachtbuurt

Hoewel heel wat bewoners van Schijf al verbeteringen aan hun huis hebben aangebracht en er ook relatief nieuwe woningen staan, voldoen de meeste huizen niet meer aan de laatste eisen als het gaat om energiezuinigheid. “Als we nu niks doen, blijven we met z’n allen de wereld opwarmen”, zegt Ron. “Dit is hét moment om aan de slag te gaan. En waarom dan niet met z’n allen? In Schijf doen we al veel samen, van voetballen tot muziek maken en van handboogschieten tot carnaval vieren. Als we die saamhorigheid ook inzetten om energie te besparen, kan er iets heel moois ontstaan waarvan iedereen kan profiteren.”

Buurkracht helpt

Ron, Rini en Johan krijgen ondersteuning van Buurkracht. Zo onderzoekt een energieadviseur wat de beste besparingskansen voor het dorp zijn. En is er een eigen website: buurkracht.nl/schijf waar inwoners zich vrijblijvend kunnen aanmelden om op de hoogte te blijven van de acties en activiteiten die het energieteam organiseert. Rini: “En je vindt er ook nog eens tips om snel en makkelijk energie te besparen. Reden genoeg om je meteen aan te melden.”

Doe mee aan de fotoreportage!

Voor onder meer de website komt vrijdag 10 maart een professionele fotograaf foto’s maken. Het energieteam nodigt dorpsgenoten van harte uit om hier aan mee te doen. Hoe meer mensen, hoe leuker. Ook kinderen en kleinkinderen zijn welkom! Rini: “We verzamelen om 12.30 uur bij Restaurant Kir Royale (St. Antoniusstraat 55). Dan kun je meteen vragen stellen als je die hebt, maar het is natuurlijk vooral gezellig.”

Meer informatie

Neem gerust contact op met het buurtteam of met Steve Duzanson van Buurkracht.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?