Sauwerd-Wetsinge van start met samen energie besparen

21 december 2016

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Dat willen we allemaal. En samen met de buren wordt het makkelijker, leuker en voordeliger. In Sauwerd-Wetsinge ondervinden inwoners aan den lijve wat het verbruik van fossiele brandstoffen voor effect heeft. Daarom gaan ze samen aan de slag om energie te besparen en op te wekken. Woensdag 8 februari vanaf 19.30 uur organiseren zij een 1e buurtbijeenkomst in dorpshuis Ubbegaheem (Burchtweg 4). Iedereen is welkom.

Buurkracht sauwerd wetsinge klein
Buurkracht Sauwerd-Wetsingen van start

Samen met hun dorpsgenoten willen Bart van der Kolk, Els Fink, Geert Mollema, Wridzer Datema en Alfred Huinder, Sauwerd-Wetsinge stap voor stap verduurzamen en energieneutraal maken. Ze vertellen die avond over hun plannen. Denk bijvoorbeeld aan het gezamenlijk opwekken van energie met windmolens en zonnepanelen. Ook horen bezoekers meer over hoe je inzicht kunt krijgen in je energieverbruik en waar in het dorp de meeste besparingskansen liggen. Inwoners die hun energierekening meenemen, kunnen meteen zien of zij meer of minder verbruiken en of er nog wat te besparen valt.

Samen besparen loont

Inwoners die willen komen of op de hoogte willen worden gehouden van de acties en activiteiten die het buurtteam gaat organiseren, kunnen zich (vrijblijvend) aanmelden op: buurkracht.nl/sauwerd-wetsinge. Het buurtteam hoopt veel buurtgenoten te begroeten op 8 februari. “Want hoe meer mensen er mee doen, hoe meer we voor elkaar krijgen.”

Buurkracht helpt

Al ruim 150 buurten zijn samen met Buurkracht aan de slag. Buurkracht is gratis en niet-commercieel en onderzoekt samen met het buurtteam de beste bespaarmogelijkheden en helpt buurtbewoners te enthousiasmeren voor energiebesparing. Zodat goede voornemens geen voornemens blijven, maar worden omgezet in daden.

 

 

Sauwerd-Wetsinge

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Sauwerd-Wetsinge