Samen slim besparen in Deventer

14 juni 2016

Buurkracht 160614 noordenbergkwartier klein buurkracht dev8064rp
Samen energie besparen langs de IJssel

Het komt er soms niet van om energie te besparen, maar samen lukt het vaak wél. Buurkracht helpt je om inzicht te krijgen in je energieverbruik en ondersteunt buurten bij kleine en grote besparingsmaatregelen. Dat is goed voor het milieu en je portemonnee.

Gemakkelijk, voordelig en gezellig

Ga je met je buurt en Buurkracht aan de slag, dan krijg je onder andere inzicht in je energieverbruik via buurkracht.nl, een energiescan van de buurt, hulp bij het beoordelen van offertes, ondersteuning bij het mobiliseren van je buurt en een eigen buurtbegeleider. De besparingen kunnen uiteindelijk behoorlijk oplopen. Hier lees je alles over hoe het werkt.

Even voorstellen

“Ik ben Rana. Als je aan de slag wilt met energie besparen samen met je buurt, dan help ik je daarbij graag. Ik begeleid nu al tien buurten in Overijssel, waarvan drie buurten in en rond Deventer.”
Rana Berends, buurtbegeleider Buurkracht

“In Diepenveen-Noord besparen we nu al ruim € 5.500,- per jaar aan energielasten! Dat is per huishouden zo’n € 425,-. En dat overtuigt, merken we. Er doen steeds meer bewoners mee. ”
Jan Weggemans, Diepenveen-Noord en -Oost, Duurzaam Diepenveen

“Ik kwam in aanraking met Buurkracht via Deventer Energie, onze lokale energiecoöperatie. We hebben zelf een oud huis en als je dan gaat uitzoeken hoe je energie kunt besparen, loop je tegen vragen aan. Vragen waar ook buurtgenoten tegenaan lopen. Ik zie het belang van saamhorigheid: samen werken aan thema’s die voor iedereen tellen.” Henk Bakhuizen, Noordenbergkwartier, Deventer

Samen sterk

Hoe meer buurtgenoten meedoen aan Buurkracht, hoe beter. Hoe scherper de prijs voor besparingsmaatregelen bijvoorbeeld. En natuurlijk: hoe beter voor het milieu. Profiteer mee van de mogelijkheid om snel, makkelijk en tegen een goede prijs energiebesparingsmaatregelen in huis te nemen. Al ruim 130 buurten in Nederland profiteren inmiddels van deze aanpak. Buurkracht is gratis en niet commercieel.

Meer weten?

Kan jouw buurt wel wat Buurkracht gebruiken? Neem dan contact op met Rana Berends via 06 – 506 053 89 of rana@buurkracht.nl. Wil je op de hoogte blijven van Buurkracht? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Buurkracht. Daar krijg je energie van

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?