Binnenkort gezamenlijke energie-opwek in Koekangerveld en omgeving

28 februari 2017

Koekangerveld heeft een doel: energie neutraal worden. Met samen energie opwekken valt nog veel te verdienen. Een aantal inwoners deed mee met de zonnepanelenactie en profiteert al van een lagere energierekening, maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen. Buurtgenoten Philip en Christel Vandermaelen, Deyke van Donkelaar, Theo de Rijke en Anne Steenstra willen daarom samen met dorpsbewoners een coöperatie oprichten en zonnepanelen plaatsen op daken waar hier ruimte voor is.  Geïnteresseerden uit Koekangerveld en omgeving die belangstelling hebben in deze zogenoemde postcoderegeling, zijn van harte welkom op donderdag 16 maart om 20.00 uur in Dorpshuis De Veldhoek.

Buurkracht koekangerveld energiecafe%cc%81
Laat die zon maar komen, wij zijn er klaar voor!

Christel: “We zoeken grote daken en energieke bewoners die dit samen met ons gaan realiseren. Deze avond is voor iedereen die geïnteresseerd is.” Geert Lindenhols stelde zijn dak beschikbaar en levert door 192 zonnepanelen nu groene elektriciteit voor zijn buurt in Fort. Hij vertelt hierover tijdens de bijeenkomst. Ook aanwezig is Henk Lammers, voorzitter van de energiecoöperatie Reestdalenergie. Hij heeft de inwoners van Fort ondersteund bij hun initiatief. Christiaan Teule van de Natuur & Milieu Federatie (NMF) informeert over de postcoderoos en bijbehorende regelgeving. Wat bijvoorbeeld goed is om te weten, is dat er 15 jaar lang geen energiebelasting betaald hoeft te worden én dat er 15 jaar lang stroom terug geleverd kan worden.    

Blijf op de hoogte

Via buurkracht.nl/koekangerveld kunnen inwoners uit Koekangerveld op de hoogte blijven van de besparingsacties in hun buurt. Christel: “Aanmelden op onze buurtpagina verplicht je tot niets. Er staan ook handige tips op en je kunt, als je een slimme meter hebt, inzicht krijgen in je energieverbruik.”

Meer informatie?

Voor meer informatie neem contact op met het buurtteam Koekangerveld. Inwoners buiten Koekangerveld die interesse hebben in de postcoderoosregeling of mee willen doen, kunnen contact opnemen of naar de bijeenkomst komen. Meer weten over Buurkracht? Neem dan contact op met Alex de Ruiter of kijk op buurkracht.nl.

 

Koekangerveld

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Koekangerveld