Samen groeit

17 januari 2017

Roel Woudstra, manager van Buurkracht, blikt terug en vooruit.
"Wat is er toch veel veranderd in de korte tijd waarin Buurkracht bestaat. Energiebesparing was een paar jaar terug iets van maatschappelijke organisaties, de overheid en een handjevol pioniers. Hoe anders is dat nu? Mensen realiseren zich dat ze zelf een belangrijke bijdrage kunnen leveren. We zien buren en familie om ons heen die hun huis hebben geïsoleerd of zonnepanelen hebben gelegd. Verduurzamen wordt van iedereen."

Buurkracht ju4a3088 klein
De Buurtendag van Buurkracht werd door heel veel betrokken buurt- en dorpsbewoners bezocht.

"In 2016 zagen we dat al terug in de activiteiten in de buurten, in de regio en in het hele land. Zo sloegen de buurten in Oss de handen ineen. We gingen mooie samenwerkingen aan met provincies, energiecoöperaties, gemeenten en milieufederaties, om lokale initiatieven in Groningen, Friesland, Noord-Brabant en Overijssel extra te ondersteunen. En ook op landelijk niveau is er groeiende steun, zoals van de SER. Daar krijgen we heel veel energie van."

"Ik ben apetrots op al die prachtige buurten die zo enthousiast energie besparen én alle buurtbegeleiders die daar hun bijdrage aan leveren."

"Tegelijk zien we dat er in de buurten en dorpen meer speelt dan alleen duurzaam leven. Zorg, veiligheid, mobiliteit zijn thema’s die we regelmatig tegenkomen. Hoe handig zou het zijn als we ook op die terreinen de krachten bundelen? In 2017 gaan we daartoe stappen ondernemen. Zodat we uiteindelijk iedereen in Nederland kunnen helpen die in zijn of haar buurt of dorp aan de slag wil. Want met elkaar maken we Nederland mooier.

Beste buurt- en dorpsbewoners, en iedereen die ‘samen energie besparen’ een warm hart toedraagt, wij gaan in het nieuwe jaar keihard aan de slag om jullie beter, breder en als het even kan in heel Nederland te ondersteunen. En we danken ieder van jullie voor de tomeloze inzet voor de buurt en het milieu, en voor alles wat jullie al voor elkaar hebben gekregen."

Namens het Buurkrachtteam,
Roel Woudstra

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?