Samen energie steken in Westerbeek

17 november 2017

Inwoners organiseren een dorpsbijeenkomst op 22 november om 20.00 uur

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. In Westerbeek wordt er veel samen gedaan en is er al bewezen dat er dan veel van de grond komt. Waarom dan niet ook samen energie besparen? Samen is het makkelijker, leuker en ook nog eens goedkoper! Frans van der Heijden, Jan Noij, Bert Weeren, Carla Thomassen en Ingo Oldenkamp, dorpsgenoten uit Westerbeek, gaan daarmee aan de slag en nodigen iedereen uit mee te doen. Zij organiseren een dorpsbijeenkomst op woensdag 22 november om 20.00 uur in De Schans (Schoolstraat 1).

Buurkracht foto bij tekst online
Buurkracht Westerbeek is volop van start

De avond belooft heel wat. Nadat het buurtteam zich heeft voorgesteld, vertelt Buurkracht over inzicht in eigen energieverbruik met concrete tips en handvatten. Een energieadviseur heeft onderzoek gedaan in Westerbeek en geeft aan waar de beste besparingskansen liggen in het dorp. Henri van Summeren, een ervaringsdeskundige, vertelt over hun aanpak in Buurkracht Elsendorp. Daarna wordt er gekeken naar de mogelijkheden voor een collectief zonnedak en is er informatie over eigen zonnepanelen en (dak)isolatie. Er zijn leveranciers geselecteerd en het buurtteam zet hun selectie uiteen. “En jij kunt natuurlijk al je vragen stellen, daar is alle ruimte voor” aldus Bert Weeren.

Samen besparen loont

Bert: “Na deze avond weet je al onze plannen en hoe we het beste kunnen besparen in Westerbeek. Hoe meer mensen er meedoen, hoe voordeliger het wordt. En samen weet je meer en kunnen we kennis delen. Daardoor wordt het makkelijk en ook leuker. Kom je ook?”

Meer informatie

Heb je interesse in isolatie, maar kun je niet komen? Stuur ons dan gerust een e-mail of ga naar onze dorpspagina voor meer informatie over onze acties en evenementen. Meld je aan, dan houden we je op de hoogte.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?