Samen energie steken in onze buurt De Heugden. Doe je mee?

07 augustus 2017

Energie besparen is goed voor onze portemonnee. Voor het milieu. Voor de toekomst van onze planeet. En dus voor onze kinderen. Dat willen we allemaal wel. En toch komt het er vaak niet van. Maar als we er met de hele buurt de schouders onder zetten, dan lukt het wel. Ik, inwoner van De Heugden, ga graag die uitdaging met buurtgenoten aan. Daarom zoek ik enthousiaste bewoners die samen met mij energie willen besparen. Vul hier de vragenlijst in en dan zien we wat we samen aan willen pakken.

Buurkracht 170801 heerlen de heugden 309 1 l 1
Vul de vragenlijst in en doe ook mee!

Wat kunnen we doen?

Onze buurt zit nog vol mogelijkheden om samen energie te besparen. Denk aan het plaatsen van zonnepanelen op ons dak of het inkopen van ledverlichting. Of bijvoorbeeld elektrische laadpalen op onze parkeerterreinen? Ook interessant is het onderzoeken van de mogelijkheid om onze woningen te verwarmen met mijnwater (mijnwater.com) in plaats van stadsverwarming (Corioveste 1 alleen). Er zijn momenteel goede duurzaamheidsleningen te verkrijgen bij de gemeente Heerlen, met een laag rentetarief voor VVE’s. Daar kunnen we mooi gebruik van maken.

Aan de slag

Voordat we aan de slag kunnen, wil ik eerst vragen of er buurtbewoners willen helpen. Vele handen maken licht werk, toch? En Buurkracht helpt ons om de plannen te realiseren. Doe jij ook mee? Er is van alles te doen. Ook ben ik benieuwd welke interesses er leven in onze flats. En misschien heb je nog wel goede ideeën. Vul daarom deze vragenlijst in. Ik kom in de week van 28 augustus langs om het op te halen, dus als je de vragenlijst dan klaar hebt liggen dan neem ik het meteen mee! Maar je mag de vragenlijst ook inleveren op De Heugden 210 of via deze link digitaal invullen. Alvast dank!

Vragen

Voor iedereen die wilt helpen, organiseer ik op korte termijn in overleg een bijeenkomst. Wil je meer informatie of heb je nog andere vragen? Mail mij gerust.

Tot snel!
Met energieke groet, Aki Kasumi Izumi Borst

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?