Samen energie opwekken met zonnepanelen in Roerzicht

23 februari 2017

Roerzicht blijft in de ban van samen energie besparen. Na de succesvolle isolatie-actie in het najaar van 2016 starten ze in de buurt een tweede energiebesparingsactie: gezamenlijke inkoop van zonnepanelen. Het buurtteam heeft twee deskundigen uitgenodigd om over zonnepanelen te komen vertellen tijdens een buurtbijeenkomst op donderdag 16 maart om 20.00 uur in het Cuypershuis aan de Pierre Cuypersstraat 1, Roermond. Iedereen is welkom.

Buurkracht bb 17 sept
Kom je ook?

De lente komt er aan. Een goed moment om over zonnepanelen na te denken. Want van april tot en met september schijnt de zon het felst en brengen zonnepanelen het meeste op. “Er komen steeds meer zonnepanelen in Nederland. Niet zo gek, want ze worden steeds goedkoper en er is zonlicht genoeg in ons land. De energie die je ermee opwekt, kun je direct gebruiken. Je elektriciteitsrekening kan omlaag en je draagt nog bij aan het milieu ook,” aldus Govert Gribling. Samen met  Bernard Nusselder en Guido Beusen maakt hij deel uit van een groep actieve bewoners die met energiebesparing aan de slag zijn

Energieadviseur

Energiedeskundigen Ruud van de Voort en Bert ten Haaf van Soltronergy komen alle aspecten van zonnepanelen uitleggen en geven informatie over subsidies en (belasting)regelingen. Na de pauze kunnen zij aan de hand van recente luchtfoto's een aantal daken uit de buurt inschatten op geschiktheid voor panelen en wat het opbrengt. “Na deze avond weet je waar je aan moet denken als je zonnepanelen wilt (laten) installeren. Wil je een maatwerkadvies voor je eigen dak, dan kan dat ook. De kosten van dat advies verdien je zeker terug!" geeft Govert aan. “Woon je in een andere buurt en heb je ook interesse? Dan ben je van harte welkom naar de buurtbijeenkomst te komen."

Blijf op de hoogte

Via buurkracht.nl/roerzicht kunnen inwoners uit Roerzicht op de hoogte blijven van de besparingsacties. Govert: “Aanmelden op onze buurtpagina verplicht je tot niets. Er staan ook handige tips op en je kunt, als je een slimme meter hebt, inzicht krijgen in je energieverbruik. ”

Meer informatie?

Voor meer informatie neem contact op met het buurtteam Roerzicht. Meer weten over Buurkracht? Neem dan contact op met Patricia Vinclair of kijk op www.buurkracht.nl.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?