Samen energie en geld besparen in Steenwijk? Doe mee!

18 september 2017

Bewonersavond op 12 oktober: iedereen is welkom

Een groep buurtgenoten uit de buurten Woldmeenthe, Oostermeenthe en Nieuwe Gagels in Steenwijk wil samen met de buurt energie besparen en opwekken. Op donderdag 12 oktober organiseert de werkgroep Energiek Rondom de Middenweg hun eerste bewonersavond. Dan vertellen ze over hun plannen en worden de resultaten van het buurtonderzoek gepresenteerd. Iedereen is om 20.00 uur van harte welkom in wijkgebouw de Oerthe (Parallelweg 15).

Buurkracht middenweg
Buurkracht rondom-de-middenweg

Tijdens de avond stelt de werkgroep zich voor en vertelt over hun plannen en wat de buurt van hen mag verwachten. De energieadviseur licht het buurtonderzoek toe en geeft aan waar de beste besparingskansen liggen. Buurkracht geeft inzicht in het energieverbruik en concrete tips en handvatten. Alle Bruggink, oud-hoogleraar aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en co-auteur van het boek ‘Groene Groei’ en “More with Less” vertelt over wat bereiken wij door minder energie te gebruiken? Van globaal naar lokaal. Energieloket Duurzaam Steenwijkerland licht de subsidiemogelijkheden toe. Bewoners kunnen al hun vragen stellen en hun wensen op het gebied van energiebesparende maatregelen kenbaar maken. Bovendien worden er 30 gratis energiescans verloot onder de aanwezigen. Iedereen is van harte welkom.

Blijf op de hoogte

Op buurkracht.nl/rondom-de-middenweg, plaatst de werkgroep informatie over de acties en activiteiten die zij organiseren. Buurtbewoners die mee willen doen, kunnen hier (vrijblijvend) een account aanmaken en zich opgeven voor de bewonersavond. “Als je je aanmeldt krijg je bespaartips en zie je meteen welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn,” aldus Nancy uit de werkgroep.

Meer informatie

Neem gerust contact op met het buurtteam per mail. Voor meer informatie over Buurkracht kun je terecht bij Alex de Ruiter.

Energiek Rondom de Middenweg

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Energiek Rondom de Middenweg