Samen energie en geld besparen in Hoogerheide? Doe mee!

28 juni 2017

Energiemarkt op 1 juli voor de buurt: iedereen is welkom

Energie besparen is goed voor het milieu en de portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet. En dus voor onze kinderen. Dat willen we allemaal wel. Toch komt het er vaak niet van. Uit onderzoek blijkt dat als een buurt de krachten bundelt, het opeens wél lukt om besparingsmaatregelen van de grond te tillen. Christien van Dijk en Hans Willemse, inwoners uit Hoogerheide willen hier graag werk van maken. Op 1 juli organiseren zij ‘Energiemiddag Heiakkers’ voor buurtgenoten. Van 12.00 uur tot 15.00 uur is iedereen welkom op Vuurdoorn 16 (op het grasveldje).

Buurkracht 3324208
Energiemiddag in Hoogerheide

Christien en Hans organiseren deze middag samen met Energiek Brabantse Wal (EBW) en Buurkracht. Buurkracht ondersteunt buurtgenoten die samen energiebesparende maatregelen willen nemen. Met een buurtbegeleider bekijken bewoners welke maatregelen voor de buurt interessant zijn. Ook krijgt een buurt meer inzicht in het energieverbruik via een eigen pagina. Al ruim 200 dorpen en buurten in het land zijn actief met Buurkracht. Al heel wat bewoners van Buurkrachtbuurten hebben hun energierekening zien dalen.

Gratis energieadvies

Inwoners kunnen zich tijdens de energiemiddag direct inschrijven voor een gratis persoonlijk energieadvies. Een adviseur loopt dan de hele woning door om te kijken waar de beste besparingskansen liggen.

Wensen uit de buurt

Om te inventariseren welke behoeften er in de buurt zijn op het gebied van energiebesparing, hebben Christien en Hans een vragenlijst verspreid in de buurt. Inwoners kunnen de ingevulde vragenlijst inleveren tijdens de energiemarkt, zij krijgen er een leuke attentie voor terug. Bezoekers kunnen ook ervaren hoe je met een fiets zelf energie opwekt.

Vele handen maken licht werk

Het tweetal zoekt nog enthousiaste buurtgenoten om hen te helpen. Er is van alles te doen; het informeren van de buurt, het organiseren van bijeenkomsten, het aanvragen van offertes en het vergelijken van bedrijven die de werkzaamheden gaan uitvoeren. Geïnteresseerden kunnen hier tijdens de energiemiddag alles over vragen of alvast mailen naar steve@buurkracht.nl

Enthousiast? Kom naar de energiemiddag!

Iedereen is welkom op 1 juli vanaf 12.00 uur. De vragenlijst kan worden ingeleverd bij Christien en Hans op Vuurdoorn 16 (op het grasveldje). Meer weten of Buurkracht? Kijk dan op www.buurkracht.nl of neem contact op met buurtbegeleider Steve Duzanson via 06-52899044 of steve@buurkracht.nl.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?