Samen energie besparen met Buurkracht in Acht

27 juni 2016

De energiebesparingskoorts is goed toegeslagen in Acht. Inwoners Guido Wilmes, Hans Klein Sprokkelhorst en Erik van der Meeren, zijn sinds twee maanden actief met Buurkracht. Ze willen in Acht energie (en geld) besparen. Begin maart hielden ze hun eerst bijeenkomst en presenteerden een mooi aanbod zonnepanelen voor het dorp. Inmiddels hebben al veel huishoudens belangstelling getoond en hebben vier bewoners gebruik gemaakt van het aanbod. Dat smaakt naar meer.

Buurkracht acht buurtteam
Buurtteam Buurkracht Acht

Inwoners kunnen nog steeds meedoen met de zonnepanelenactie of gratis energieverbruiksmeters lenen. Op de eigen website: buurkracht.nl/acht staat meer informatie over de acties. Guido Wilmes: “Je moet je dan wel even aanmelden. Mocht je postcode trouwens niet herkend worden, stuur dan een e-mail naar buurkracht@acht.nl, dan zorgen we dat je alsnog kunt inloggen.” Inwoners die meedoen vinden op een persoonlijke pagina welke maatregelen interessant zijn voor hun persoonlijke situatie. Ook staan er tips en maatregelen die niets kosten en direct resultaat opleveren.

Leen gratis energieverbruiksmeters

Wat zijn de grootste energieslurpers in huis? De koelkast? De droger? Of toch de waterkoker? Leen nu gratis de energieverbruiksmeters en ga op zoek. Aan te sluiten op alles waar een stekker aan zit. Ook heel leuk om met het gezin te doen, want er worden speurplaten bijgeleverd. Aanmelden kan via buurkracht.nl/acht.

Samen besparen loont

040Energie en Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initatief van Enexis Holding N.V., ondersteunen het buurtteam. Op dit moment zijn al ruim 130 buurten met Buurkracht aan het besparen. Al heel wat inwoners van Buurkrachtbuurten hebben hun energierekening zien dalen. Buurten beslissen zelf welke maatregelen ze aanpakken en inwoners bepalen vervolgens of en aan welke maatregel ze meedoen. Meedoen is kosteloos en geheel vrijblijvend.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?