Samen energie besparen in Marknesse

21 juni 2016

Bewoners van Marknesse zetten zich in voor de toekomst van ons dorp. Door het opzetten van allerlei duurzame initiatieven. Ze hebben de ambitie om samen met het liefst alle inwoners, een duurzame proeftuin van energieopwekking, -besparing, recycling en ‘dorpslandbouw’ te maken. Door acties om samen, makkelijk en snel energie te besparen, bijvoorbeeld door een doe-het-zelfactie, praktische bespaartips en inzicht in het energieverbruik. Dit helpt om bewuster met energie om te gaan.

Buurkracht marknesse
Marknesse

Komende periode worden in Marknesse veel analoge energiemeters vervangen door digitale meters. Deze nieuwe ‘slimme’ meter geeft automatisch aan de energieleverancier door hoeveel gas en elektriciteit wordt verbruikt. Het schatten van meterstanden vervalt hierdoor. Ook zelf meterstanden doorgeven of meteropnemers binnenlaten hoeft niet meer. Bovendien kunnen inwoners met een slimme meter die zich aanmelden op buurkracht.nl/marknesse inzicht krijgen in hun gas- en stroomverbruik en dit vergelijken met het verbruik van het dorp. Inwoners van Marknesse ontvangen binnenkort een brief met persoonlijke code op de deurmat.

Samen besparen loont

Húber Buijsman van het buurtteam: “Niet alleen kun je inzicht krijgen in je energieverbruik, maar als je je aanmeldt op buurkracht.nl/marknesse krijg je bespaartips en zie je meteen welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. Naast Hubèr Buijsman, bestaat het buurtteam uit Henk Timmerman, Hylke Hekkenberg, Mendy Vinke en Roel Guchelaar (Marknesse Duurzaam), Jurjen Karel Feenstra (Dorpsbelangen), Martien Rienks (Ondernemersvereniging) en Tanja Kombrink (Buurtwerker).  Zij worden hierbij ondersteund door Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Alliander en Enexis Holding N.V. Buurkracht brengt bewoners van buurten bij elkaar om samen energie te besparen, helpt de beste bespaarmogelijkheden te vinden, bewoners te enthousiasmeren en geeft met de slimme meter inzicht in het eigen energieverbruik via een persoonlijke pagina op buurkracht.nl/marknesse.

 

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?