Samen besparen met Earth Hour: doe je mee?

04 maart 2015

Onlangs kwam op Twitter deze conversatie voorbij. En die zette ons aan het denken. Als alle Buurkracht-deelnemers nou eens een uur het licht uit doen, dan kunnen we samen heel wat besparen! We vroegen aan Milieu Centraal hoeveel.

526 mensen = 1 dag milieuwinst

De besparing van een gemiddeld gezin die een uur het licht uitdoet is 0,27 kWh, ofwel 96 g CO2. Doen we met zijn allen mee, dan compenseren we de CO2-uitstoot van een gemiddeld huishouden gedurende 5,7 dagen.

We gaan voor ... de 10!

Bijna zes dagen milieuwinst is natuurlijk mooi. Maar, hoe geweldig zou het zijn als we nog meer mensen eventjes stil kunnen laten staan bij het lichtknopje? En daarom gaan we voor een uitdagend resultaat: 5.263 mensen die een uurtje het licht uitdoen op 28 maart om 20.30 uur en dus: 10 dagen milieuwinst.

meebesparen met earth hourDoe ook mee met je buurt

Doe je ook mee? Laat het ons weten via marije@buurkracht.nl. Wij zorgen ervoor dat jouw buurt verschijnt op de Earth Hour-actiepagina. Wil je flyertjes of een persbericht met een oproep voor de lokale media? Meld het ons dan zo snel mogelijk.

De buurt met de meeste kaarsjes wint een grote Buurkrachttaart om samen met veel buurtgenoten op te eten. Na 28 maart berekenen we de totale winst!

Iedereen kan een virtueel kaarsje aansteken

Wil je met de sportclub meedoen? Dat kan. Met je bedrijf? Dat kan ook. Iedereen is welkom. Dus, op naar de 5.263 mensen die het licht uitdoen en op buurkracht.nl een virtueel kaarsje aansteken! Stuur een berichtje aan marije@buurkracht.nl als je mee wilt doen. Alleen meedoen kan natuurlijk ook! Via deze website en de social media laten we weten vanaf wanneer dat kan.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?