Oud-Loon krijgt energie van samen besparen

03 november 2016

Hoe hoog is jouw energierekening? Verbruik je meer of minder dan je buurtgenoten? En hoe zou je het vinden om jouw rekening omlaag te zien gaan? Ons deel van Oud-Loon is grotendeels ontstaan in de jaren zestig. Vóór het tijdperk van duurzaam bouwen. In veel huizen valt dan ook nog heel wat energie te besparen. Zo heeft lang niet iedereen het dak geïsoleerd en overal dubbel glas. En ook wie niet onmiddellijk geld heeft om in dat soort maatregelen te investeren, kan met een beetje opletten al snel veel minder energie verbruiken.

Buurkracht ju4a1391
Het buurtteam van Oudloon

Wij willen in Oud-Loon energiebesparing nu eens echt van de grond tillen. En wij zijn: Jaap Staats, Alexander van der Haring, Cees Meijer, Maikel Pollaert en Jan Vromans. Betrokken buurtgenoten die lid zijn van energiecoöperatie ECLOZ. Met grote en kleine maatregelen kunnen we samen veel winst halen. Voor onze portemonnee, maar ook voor het milieu en de toekomst van onze kinderen.

Waarom met elkaar?

In onze buurt staan veel soortgelijke woningen. Daardoor spelen op het gebied van energiebesparing in veel huishoudens vergelijkbare vragen, waarvoor vergelijkbare oplossingen zijn. Dan ligt het toch voor de hand om daarin samen op te trekken? Zo kunnen we profiteren van elkaars kennis over bijvoorbeeld techniek, duurzaamheidsleningen en subsidieregelingen. En hoe meer bewoners meedoen, hoe meer inkoopvoordeel we kunnen krijgen.

Waarom zou je meedoen?

Er zijn tientallen goede redenen om energie te besparen. Omdat het geld oplevert bijvoorbeeld. Omdat het meer comfort geeft. Omdat je het milieu minder belast. Of omdat het ons minder afhankelijk maakt van fossiele brandstoffen en energieleveranciers.

Samen met ECLOZ en Buurkracht

Energiecoöperatie ECLOZ en Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V., ondersteunen ons. Met raad en daad. Samen onderzoeken we de beste bespaarmogelijkheden en daar maken we zo veel mogelijk buurtgenoten enthousiast over. Bovendien kunnen we met de (gratis) slimme meter via een persoonlijke pagina op buurkracht.nl ons energieverbruik bekijken en vergelijken met het gemiddelde verbruik in de buurt.

Inzicht in je energieverbruik

Wil jij een lagere energierekening? Dan is het handig om te weten welke maatregelen voor jouw huis interessant zijn. En om inzicht te hebben in hoeveel energie je eigenlijk verbruikt. Dat kan via

buurkracht.nl/oud-loon. Je vindt er ook tips om maatregelen te nemen die niets kosten en direct resultaat opleveren. En via deze pagina’s houden wij je op de hoogte van de acties en activiteiten die wij organiseren. Meld je vandaag nog (vrijblijvend) aan!

Vragen?

Kijk voor meer informatie op onze buurtpagina. Je kunt natuurlijk ook rechtstreeks bij ons terecht; spreek ons aan of mail ons gerust via contact@ecloz.nl.

Groeten van het buurtteam

Jaap Staats, Alexander van der Haring, Cees Meijer, Maikel Pollaert en Jan Vromans

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?