Rondom de Mr. Weijerstraat wordt het gezelliger en energiezuiniger

07 juni 2017

“Eerst een speelveld, daarna onze energierekening omlaag”
De afgelopen jaren is de Mr. Weijerstraat flink opgeknapt door de gemeente Bovensmilde en woningbouwvereniging Actium. Buurtcomité Rondom de Weijerstraat heeft de smaak te pakken en wil de buurt nog verder verbeteren. Op de planning staan een groene en veilige speelplek voor de kinderen en energiezuinigere woningen. Het comité werkt daarvoor samen met EC Duurzaam Bovensmilde en Buurkracht. Sietske Doek van het buurtcomité: “Sinds de renovatie is onze buurt een échte buurt geworden. Samen kunnen we het hier nog leuker en beter maken.”

Buurkracht buurkracht rondom weijerstraat
Buurkracht rondom-de-weijerstraat

De speelplek heeft de hoogste prioriteit. Sietske: “Op een braakliggend veldje aan de Mr. Weijerstraat willen we een natuurlijke speelplek maken met onder meer een knikkerbaan, blotevoetenpad,  jeu-de-boulesbaan, Flintstone-auto en een picknicktafel. Het veldje is van Actium en staat te koop, maar wij mogen het zolang gebruiken. EC Duurzaam Bovensmilde helpt ons met de inrichting.” Daarnaast valt er in de buurt nog veel winst te behalen met energiebesparing. “We hebben oude huizen die flink tochten. Veel woningen hebben ook last van schimmelplekken. In een koud en vochtig huis heb je al snel de neiging om de verwarming een graadje hoger te zetten. Als we de tocht- en vochtproblemen kunnen oplossen, scheelt dat flink op onze energierekening.”

Wensen vanuit de buurt

Om te weten waar de buurt interesse in heeft, ontvangen buurtgenoten een vragenlijst in de bus. Sietske: “We hopen dat zo veel mogelijk buurtgenoten de vragenlijst invullen, zodat we weten waar de behoefte ligt in de buurt”. Het buurtteam deelt de resultaten met hun buurtgenoten tijdens een buurtborrel die zij 14 juli op het speelveldje organiseren.

Meer informatie

Neem gerust contact op met het buurtcomité per mail. Voor meer informatie over Buurkracht kun je terecht bij Marjan Hendriks.

Rondom de Weijerstraat

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Rondom de Weijerstraat