Rob Scheepens blikt terug op ruim een jaar energiebesparing

27 maart 2015

Buurkracht  mg 5371
Zonnepanelen in Orthen

In het afgelopen jaar zijn er in de buurt Orthen 26 woningen voorzien van dak-, vloer- en/of spouwmuurisolatie. Op 8 daken zijn zonnepanelen gelegd. Met deze maatregelen besparen buurtgenoten € 16.155,- per jaar. Hiermee compenseren zij de CO2-uitstoot van 9,3 huishoudens. Dat bleek uit de evaluatie van het buurtteam en Buurkracht. En het smaakt naar meer. Op 10 april organiseert het buurtteam weer een energiecafé. Iedereen is welkom.

Rob Scheepens blikt tevreden terug: “Op dit moment besparen we maar liefst 22.843 kWh aan stroom en 17.304 m3 aan gas per jaar. Dit scheelt per huishouden al gauw honderden euro’s per jaar op hun energierekening. Buurtbewoners kunnen overigens nog steeds meedoen. Op 10 april organiseren we een energiecafé en presenteren we een mooi aanbod voor cv-ketels. Ook de zonnepanelen-actie loopt nog.”

Energiecafé 10 april

Alle inwoners van Orthen zijn om 20.00 uur van harte welkom in het Nico Schuurmanshuis (Ketsheuvel 50). Naast de nieuwe cv-actie presenteert het buurtteam de resultaten van de warmtecamera. En is er aandacht voor een nieuwe actie met energieverbruiksmeters. Om de energievreters en het sluipverbruik in huis op te sporen.

Inzicht in je energieverbruik

102 buurtgenoten hebben zich aangemeld bij Buurkracht. Zij konden al profiteren van de kortingen die de werkgroepen hebben bedongen. Ook kregen zij inzicht in hun eigen energieverbruik en kunnen zij dit vergelijken met het gemiddelde verbruik in het dorp. Rob benadrukt: “Als er nog meer buurtbewoners meedoen, kan er nog meer bespaard worden. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee en voor het milieu, maar het levert je ook nog eens meer comfort op.”

Meeprofiteren

Meedoen kan nog. De offertes zijn in te zien via een persoonlijke pagina op buurkracht.nl. Inwoners van Orthen kunnen zich hiervoor aanmelden. Dit is gratis en vrijblijvend.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?