Rob Borgsteijn en Lex van Rheenen blikken terug op een jaar energiebesparing

16 november 2015

In het afgelopen jaar zijn er in de buurt Klein Brabant 20 woningen voorzien van vloer- en/of spouwmuurisolatie. Op 6 daken zijn zonnepanelen gelegd. Met deze maatregelen besparen buurtgenoten € 12.646,- per jaar. Hiermee compenseren zij de CO2-uitstoot van 7,2 huishoudens. Dat bleek uit de evaluatie van het buurtteam en Buurkracht. En het smaakt naar meer. Op 26 november organiseert het buurtteam weer een buurtbijeenkomst. Iedereen is welkom.

Buurkracht  mg 3616
Het buurtteam bereidt bijeenkomst voor

Alle inwoners van Klein Brabant zijn om 19.30 uur van harte welkom in de Rode Rik (van Sonstraat 49). Daar presenteert het buurtteam hun nieuwste actie ‘Lekken ontdekken’. Het buurtteam heeft een warmtecamera te leen van Buurkracht. Een warmtecamera laat via kleuren zien of een woning warmte lekt. Hiermee kun je beoordelen of een huis goed geïsoleerd is of dat er nog wat te verbeteren valt. Tijdens de buurtbijeenkomst van 26 november kunnen inwoners zich aanmelden voor een gratis warmtebeeld.

Meeprofiteren

Lex van Rheenen blikt tevreden terug: “Op dit moment besparen we maar liefst 13.718 kWh aan stroom en 14.602 m3 aan gas per jaar. Dit scheelt per huishouden al gauw honderden euro’s per jaar op hun energierekening.” Al meer dan 65 buurtgenoten hebben zich aangemeld bij Buurkracht. Zij konden al profiteren van de kortingen die de werkgroepen hebben bedongen. Maar buurtbewoners kunnen nog steeds meedoen met de isolatie- of zonnepanelenactie. Inwoners die zich aanmelden op www.buurkracht.nl/klein-brabant kunnen de offertes zien en vrijblijvend een persoonlijk offerte opvragen.

Inzicht in je energieverbruik

Inwoners die meedoen kregen ook inzicht in hun eigen energieverbruik en kunnen dit vergelijken met het gemiddelde verbruik in het dorp. Rob Borgsteijn benadrukt: “Als er nog meer buurtbewoners meedoen, kan er nog meer bespaard worden. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee en voor het milieu, maar het levert je ook nog eens meer comfort op.

Klein Brabant

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Klein Brabant