Reuring in de Cammeleur

11 juni 2014

Woningbouwvereniging Vieya neemt in de Bomen- en Prinsessenbuurt huurwoningen onder handen, zodat ze van energielabel F naar B gaan. Energie Dongen en Buurkracht brengen zulke sprongen ook voor particuliere woningbezitters in deze buurt binnen handbereik. Tijdens de buurtbijeenkomst op 5 juni in de Cammeleur vertelden ze er meer over.

In Oud-Dongen, ofwel de Bomen- en Prinsessenbuurt, valt heel wat energie te besparen. De huurwoningen leveren daarvoor al overtuigende bewijs, maar ook voor huizenbezitters kan de rekening fors omlaag. Met die boodschap leidde Lucien Snoeren van Energie Dongen de avond in. Een boodschap die vervolgens bevestigd werd door Jaap Stel van Kies Groen Licht. Deze doorgewinterde energieadviseur heeft zijn licht opgestoken in de buurt en geconstateerd dat vooral met dak-, vloer- en spouwmuurisolatie veel winst te behalen valt. Buurtbegeleider Pieter Stoel van Buurkracht liet zien hoe je het effect van dergelijke maatregelen via je persoonlijke pagina op buurkracht.nl meteen kunt zien. En wat Buurkracht verder zoal te bieden heeft.

Buurtbijeenkomst Dongen

Hulp uit de zaal

Niet helemaal toevallig had een werkgroepje uit de Bomen- en Prinsessenbuurt al nader onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van spouwmuur- en dakisolatie: welke leveranciers zijn er, hoe pakken zij het aan, wat zijn hun tarieven? En wat zijn de financierings- en subsidiemogelijkheden? Buurtbewoner Frans Nijman deelde met de zaal wat hij al aan informatie verzameld had en vroeg de aanwezigen mee te denken: wat vinden we belangrijk? Welk aanbod spreekt ons het meeste aan? Verschillende buurtbewoners lieten weten dat ze hier graag bij wilden helpen.

Goede tekenen

“Het was een goede avond”, besluit Cor Willemse van Energie Dongen. “Er waren zeker 35 mensen en er werd flink gediscussieerd. Aan de vragen en opmerkingen uit de zaal kon je merken dat buurtbewoners al hebben nagedacht over energiebesparende maatregelen. Het werd ze niet gauw te technisch; ze hadden zich duidelijk al verdiept in de verschillende mogelijkheden en materialen. Ook dat zich al bijna vijftig buurtgenoten actief zijn op buurkracht.nl en dat al zes huishoudens zich hebben aangemeld voor spouwmuurisolatie, vind ik goede tekenen.”

Inzicht in je energieverbruik

Een buurtteam heeft al veel voorwerk gedaan om de mogelijkheden van dak- en spouwmuurisolatie te onderzoeken. Er liggen zelfs al verschillende offertes klaar. Benieuwd naar de bevindingen? En wil je als huiseigenaar in de Bomen- en Prinsessenbuurt op de hoogte blijven van de voortgang? Meld je dan hier aan. Dat kost niks en je zit nog nergens aan vast.

Bomen- en Prinsessenbuurt

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Bomen- en Prinsessenbuurt