Reitdiep van start met energiebesparing

01 april 2015

Buurkracht  mg 4150
Het buurtteam bereidt zich voor

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Zelfs in een buurt met A-labels, is energie te besparen. Daarom werkt de duurzaamheidscommissie van bewonersvereniging Reitdiepwijk samen met Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V. Het doel: de duurzaamste wijk van Groningen worden. Tijdens de jaarvergadering van 9 april kunnen inwoners zich vanaf 20.00 uur in schoolgebouw De Rietwierde laten informeren over de plannen.

Reitdiep bestaat uit bijna duizend woningen, allemaal gloednieuw, en voorzien van een energielabel A. Wat valt er dan nog te besparen? “Er zijn altijd mogelijkheden”, zeg Gertjan Komduur. “Denk aan meer zonnepanelen in de buurt of een proef met zonneboilers. Maar je kunt ook de auto een keer laten staan, ledlampen nemen, of andere creatieve acties opzetten. Ik zie Buurkracht als een kapstok om alle wijkactiviteiten die gericht zijn op duurzaamheid, aan op te hangen. Tot en met elke paar maanden met z’n allen de wijk schoonvegen. Je kunt het zo groot en breed maken als je maar wil.”

Laagdrempelig

Gertjan Komduur en Niels Tammeling trekken de kar. Buurkracht ondersteunt. Bijvoorbeeld door de besparingsmogelijkheden in de buurt te onderzoeken en bewoners te helpen bij het opvragen en beoordelen van offertes. Bovendien krijgt de buurt een eigen buurtpagina: www.buurkracht.nl/reitdiep. Niels Tammeling: “Je kunt je nu al aanmelden op www.buurkracht.nl/reitdiep en zien welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. We beslissen zelf welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.” De duurzaamheidscommissie hoopt veel bewoners te begroeten op 9 april. 

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?