Regiotafel Drenthe – tips en linkjes

01 mei 2016

Buurkracht img 6190 klein
Genoeg ideeën in Drenthe

Tijdens de regiotafel in Drenthe op 19 april werden vooral interessante en nuttige ervaringen onderling uitgewisseld. Maar er was ook een aantal concrete vragen waarop Buurkracht zelf antwoord kon geven en onderwerpen waar in andere buurten al ervaring is opgedaan.

Is de heetwaterkraan nou energiezuinig of niet?

Dat hangt af van hoe je de heetwaterkraan gebruikt. In dit artikel lees je hoe het zit: Heetwaterkraan: energieslurper of energiebespaarder?

De waterpomp

We vonden onlangs dit artikel over de waterpomp: Stevige opmars waterpomp. En we hebben het onderwerp opgepakt voor de komende nieuwsbrief die op 20 mei uitkomt.

Ledlicht

Vanuit de wens om energie besparen laagdrempelig te maken en ook voor huurders iets te kunnen doen, werd ledlicht genoemd. Er zijn verschillende buurten die ervaring hebben met led. Dat zijn onder andere Hout-Blerick (Venlo), Ruwaard-Staatsliedenbuurt (Oss), Heesch-Noord en Gasselternijveenschemond. Desgewenst kan Marjan contacten leggen. We publiceerden eerder dit artikel over Het wonder van ledlicht.

Acties tegen koude voeten

In De Fledders zit er veel vocht in de grond. Daarom zijn zij actief met vloerisolatie. Andere buurten die daar ook mee bezig zijn of zijn geweest zijn De Bolhaar, Klein Brabant en heel recentelijk ook Ekenrooi: Ekenrooi wil van koude voeten af.

Hoe bereik je gezinnen?

Door de kinderen daarbij te betrekken, was een veel gehoord geluid. Crissa Hendriks van de buurt Zwartwatersweg kwam met het idee van een 'Energie Straatspeeldag'. Buurkracht heeft verder een aantal middelen en activiteiten op dat gebied beschikbaar. Denk aan de bespaarkalenders en jaarbespaarplaten.  De mysterieuze trekkastjes zijn ondertussen getest en heel goed gewaardeerd, dus deze zullen binnenkort ook beschikbaar zijn.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?