Profiteer ook van gratis zonne-energie in Vledderveen

22 juni 2017

In Vledderveen valt nog veel energiewinst te behalen met het opwekken van energie. Bewoners Peter Stuiver, Peter Moeken en André Jutte, gaan daarom aan de slag met een aanbod zonnepanelen. Bij voldoende animo wil het buurtteam leveranciers benaderen voor een aantrekkelijk aanbod zonnepanelen. Samen is dat vaak gezelliger, makkelijker en voordeliger. Alle dorpsbewoners worden opgeroepen hun wensen kenbaar te maken via de vragenlijst die in het dorp verspreid is of via buurkracht.nl/vledderveen.

Buurkracht vledderveen
Zonne-energie voor Vledderveen

Dorpsbewoner Peter heeft vorig jaar al zonnepanelen op zijn dak laten leggen. Op de aanschafprijs kreeg hij de btw terug. Nu hij zelf energie opwekt betaalt hij € 30,- minder vastrecht per maand. Daarnaast krijgt hij eind van het jaar (een deel) energiebelasting terug. “Ik verwacht de aanschafprijs van onze panelen op deze manier in ongeveer 6 jaar terug te verdienen”. Bewoners die ook interesse hebben in het samen energie besparen of opwekken kunnen dit via de vragenlijst of op de buurtpagina aangeven.

Energierekening flink omlaag

Ook André uit Vledderveen houdt veel geld over na de aanschaf van zonnepanelen. Hij sloot een zeer gunstige zonnelening af bij de provincie Drenthe. Zijn maandlasten zijn zo laag en de opbrengsten van zijn panelen zo hoog, dat hij verwacht aan het eind van het jaar geld over te houden. Op de buurtpagina is meer informatie te vinden over deze lening en de voordelen van zonnepanelen.

Blijf op de hoogte

Via buurkracht.nl/vledderveen kunnen dorpsgenoten op de hoogte blijven van deze en andere acties. Peter: “Aanmelden op onze buurtpagina verplicht je tot niets. Er staan ook handige tips op en je kunt, als je een slimme meter hebt, inzicht krijgen in je energieverbruik.”

 

Meer informatie

Ga naar buurkracht.nl/vledderveen voor het invullen van de vragenlijst of meer informatie. Je kunt ook het buurtteam mailen. Meer weten over Buurkracht? Neem dan contact op met Alex de Ruiter of 06 166 955 19.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?