Princenstroom levert energie voor 90 huishoudens

23 september 2016

Een zonnecentrale op het dak van de Meubelboulevard gaat vanaf 2017 voldoende stroom produceren voor negentig huishoudens in de postcodegebieden 4813 en 4814. Dit maakten de initiatiefnemers van Duurzaam Dorp en energiecoöperatie BRES afgelopen week bekend tijdens de eerste informatiebijeenkomst in de Johanneskerk op 8 september. De zonnecentrale gaat Princenstroom heten en is een aantrekkelijke investering: € 1.000,- aan zonnepanelen leveren jaarlijks ongeveer € 125,- aan stroom op. 

Buurkracht img 5617
Meubelboulevard krijgt zonnecentrale

Patrick Bogerd van Duurzaam Dorp trapte de informatiebijeenkomst af. Hij vertelde kort over de activiteiten van de werkgroep en de ontwikkeling van de nieuwe zonnecentrale. Energiecoöperatie BRES ondersteunt de technische, juridische en financiële zaken. Jan Schouw van BRES vertelde hoe het postcoderoossysteem werkt en wat de pluspunten zijn ten opzichte van zonnepanelen op je eigen dak. Meedoen is goed voor het milieu en voor je portemonnee, concludeerde hij.

Intekenen

De avond werd bezocht door ongeveer veertig belangstellenden. Zij stelden veel goede vragen en gaven daarna op het informatieformulier aan voor welk bedrag zij panelen zouden willen kopen. De officiële intekening start zodra alle formaliteiten geregeld zijn. Dit gebeurt natuurlijk in goed overleg met de bewoners.

Tweede bijeenkomst in november

In november volgt een tweede informatiebijeenkomst. Houd het wijkblad in de gaten of stuur een e-mail naar duurzaamdorp@gmail.com. En natuurlijk word je ook via de buurtpagina buurkracht.nl/princenhage op de hoogte gehouden, want Buurkracht ondersteunt Duurzaam Dorp.

Meer informatie

De presentaties en het aanmeldformulier staan op de website van Duurzaam Dorp en BRES. Beide partijen kun je ook in de tussentijd mailen met vragen of opmerkingen: duurzaamdorp@gmail.com of ikdoemee@bresbreda.nl. 

Princenhage-Ambachtenbuurt

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Princenhage-Ambachtenbuurt