Princenhage wint tweede prijs met actie ‘Lamp uit, kaars aan’

28 oktober 2014

De online actie ‘Lamp uit, kaars aan’ van Buurkracht eindigde 24 oktober in een bloedstollende nek-aan-nekrace tussen Venlo ’t Ven en Breda Princenhage – Ambachtenbuurt. De uiteindelijke zege ging met 1075 virtueel aangestoken kaarsjes naar ’t Ven; Princenhage veroverde met 885 kaarsjes de eervolle tweede plaats. Tijdens de Buurtendag van Buurkracht op 27 oktober namen de nummers 1 en 2 hun cheques van respectievelijk € 454,- en € 350,- in ontvangst, te besteden aan een lokaal doel.

Buurkracht  mg 2478 klein buurtendag lamp
Prijswinnaars Emiel Rouws (links) uit Princenhage – Breda en Robert Lommen uit ’t Ven – Venlo (rechts). Midden: Roel Woudstra van Buurkracht

Met de actie ‘Lamp uit, kaars aan’ vroeg Buurkracht aandacht voor de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober. Die avond ging in veel Buurkrachtbuurten het licht een uur uit. Daarnaast konden buurten online meedingen naar een buurtprijs door zo veel mogelijk virtueel aangestoken kaarsjes te verzamelen op www.buurkracht.nl/lamp-uit-kaars-aan. Van de twaalf buurten die de handschoen oppakten, liepen ’t Ven en Princenhage om en om op kop. Op alle mogelijke manieren riepen de twee buurtteams mensen op om op hun buurt te stemmen. Het bleef tot het laatste uur spannend.

Last minute-stemmen

De oproepen van Martijn Kegler en de andere leden van het buurtteam vonden veel gehoor, maar net niet voldoende om de hoofdprijs te pakken. Concurrent Robert Lommen van ’t Ven was er namelijk op het laatste moment nog in geslaagd de carnavalsvereniging en de voetbalclub te mobiliseren, wat nog veel last minute-stemmen opleverde. Tijdens de prijsuitreiking zei Emiel Rouws, die namens Princenhage de cheque in ontvangst nam, dan ook lachend: “In Princenhage zijn we helaas nog niet met carnaval bezig.”

Buurthuis of speeltuintje

Ook met de tweede prijs is het Bredase buurtteam heel blij. Rouws: “Leuk dat buurten onder elkaar op zo’n sportieve manier de concurrentie aangaan. Wij gingen er helemaal voor, maar we gaan ook voor samen energie besparen. We hebben in elk geval allebei bewezen dat we onze buurten in beweging kunnen brengen.” De prijs komt ten goede aan het buurthuis dat bewoners samen hebben gekocht, of aan een speeltuintje voor de basisschool, daarover moet de beslissing nog vallen.

Over Buurkracht

Buurkracht is een initiatief van Enexis Holding N.V. dat erop gericht is buurten bij elkaar te brengen om samen met energiebesparingsmaatregelen aan de slag te gaan. Betrokken buurtbewoners nemen het voortouw en Buurkracht ondersteunt. Zo’n veertig buurten in het noorden, oosten en zuiden van het land zijn inmiddels als Buurkrachtbuurt actief.

Meer informatie: marije@buurkracht.nl.

Princenhage-Ambachtenbuurt

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Princenhage-Ambachtenbuurt