Princenhage met Buren Gluren op RTL4

09 december 2015

Openhuizenroute nieuwe stijl: in Princenhage-Ambachtenbuurt stelden op 21 november 7 energiezuinige huishoudens hun woning open voor publiek. Zodat iedereen die overweegt om besparende maatregelen te nemen, zelf kon zien en ervaren wat dat opbrengt en hoe het voelt. Er was een cameraploeg van RTL4-programma Ons Huis Verdient Het aanwezig om dit bijzondere event vast te leggen. Zondag 20 december zijn de opnames te zien om 15.50 uur bij RTL4.

Buurkracht buren gluren
Buren Gluren in Princenhage

Patrick Bogerd, een van de organisatoren én deelnemers, had behoorlijk wat aanloop van geïnteresseerde buren. “Sommige bezoekers waren ook al in andere huizen geweest, anderen kwamen speciaal op één woning af”, vertelt hij. “In mijn huis heb ik diverse maatregelen genomen, maar ik merkte dat de meeste mensen vooral kwamen voor de zonnepanelen op het dak en de infraroodverwarming in de badkamer: wat doet dat nou? Wat merk je ervan en hoe ziet het eruit?”

Verder praten in de Dobbelsteen

Om half twee sloten de huishoudens hun deuren weer, en ging het Buren Gluren-programma verder in dorpshuis de Dobbelsteen. Wethouder Paul de Beer heette iedereen welkom. Patrick: “Hij wilde er graag bij zijn om te laten zien hoe belangrijk hij het vindt dat we in Princenhage zo intensief met energie besparen bezig zijn.” Behalve de wethouder waren ook verschillende leveranciers aanwezig, van onder meer isolatiemaatregelen, zonnepanelen en infraroodverwarming. Zodat mensen die van het Buren Gluren enthousiast geworden waren, direct met professionals konden praten en eventueel persoonlijke offertes konden opvragen. Patrick: “Hier zijn allemaal opnames van gemaakt. Trouwens, buurtbewoners die alsnog een brochure met een overzicht van de maatregelen van de diverse woningen wensen te ontvangen, kunnen dat doen door een mail te sturen.”

Voor wie benieuwd is naar de beelden en meer wil weten over het buurtteam, Buurkracht en Buren Gluren: kijk zondag 20 december om 15.50 uur naar Ons Huis Verdient Het op RTL4. 

Princenhage-Ambachtenbuurt

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Princenhage-Ambachtenbuurt