Princenhage in Ons Huis Verdient Het van RTL4

24 oktober 2014

Een energierekening van nul euro, wie wil dat niet? Het RTL4-programma Ons Huis Verdient Het, onderdeel van de gelijknamige campagne, spoort Nederlandse huishoudens aan energie te besparen. En laat daarbij inspirerende voorbeelden zien van buurten die op de goede weg zijn. Op 2 november besteedt het programma aandacht aan Princenhage, waar bewoners samen aan de slag gaan met energiebesparende maatregelen.

Buurkracht 141030 preview princenhage
Princenhage op RTL4

De cameraploeg van RTL4 was begin oktober te gast in Princenhage, waar buurtbewoner Martijn Kegler de buurt mobiliseert om mee te doen aan de actie ‘Lamp uit, kaars aan’ in het kader van de Dag van de Duurzaamheid. Omdat besparen op allerlei manieren kan. Zij krijgen daarbij ondersteuning Bres (Bredase Energie Services) en van Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V dat in het leven geroepen is om buurten bij te staan bij besparingsacties.

Gratis energiescan

“Een duurzame samenleving vind ik belangrijk en daar zet ik me graag voor in. Samen met Hajo ’t Mannetje en Emiel Rouws vorm ik het buurtteam om samen in de buurt energie te gaan besparen. Inmiddels hebben al 135 buurtgenoten zich aangemeld op buurkracht.nl”, aldus Martijn Kegler. “Daar krijgen buurtbewoners informatie over de acties die wij in de buurt organiseren. Zo bieden we bijvoorbeeld een gratis energiescan en kunnen buurtgenoten een warmtescan laten maken.”

Inzicht in je energieverbruik

Buurtbewoners die zich aanmelden op buurkracht.nl zien op hun persoonlijke pagina’s welke energiebesparende maatregelen voor hen interessant kunnen zijn. “En met een slimme meter kun je inzicht krijgen in je energieverbruik en dit vergelijken met het gemiddelde verbruik uit onze buurt”, aldus Martijn Kegler.

Voor wie benieuwd is naar de beelden en meer wil weten over het buurtteam, Buurkracht en de energiebesparingsacties: kijk zondag 2 november om 16.30 uur naar Ons Huis Verdient Het op RTL4.

Princenhage-Ambachtenbuurt

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Princenhage-Ambachtenbuurt