Prijzen verdienen met energie besparen

15 juli 2017

Het is gezellig. Het is goed voor het milieu. Het is goed voor je portemonnee. En je kunt er prijzen mee winnen. Hoe dat kan? Gewoon meedoen met een energiebespaarwedstrijd en het kan je zomaar gebeuren. We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet. Start je liever een eigen buurtcompetitie? Lees hier meteen ook hoe Buurkrachtbuurt Mariënheem dat aanpakte.

Klimaatverbond Energy Battle

Buurkracht klimaatverbond energy battle
Besparen en niet inleveren op comfort? Doe mee aan de Energy Battle

Energie besparen in estafettevorm? De Energy Battle start op 10 oktober 2017 en eindigt op 28 februari 2018. 
Gemeenten strijden met teams van inwoners, ambtenaren of scholen om zoveel mogelijk energie te besparen. Via een Wattcher krijg je inzicht in je energieverbruik. Online zie je hoeveel je bespaart en krijg je besparingstips. Gemiddeld wordt tijdens de Battle een besparing gerealiseerd van 10 tot 15% op stroom en gas, zonder verlies van comfort. Nieuwsgierig naar deze competitie of je vast aanmelden? Ga naar www.klimaatverbondenergybattle.nl

Energy Challenges

Buurkracht energy challenges
Jongeren gaan de strijd aan

Jongeren voeren hun eigen campagne bij Energy Challenges. De strijd begint op 26 januari en loopt tot 29 juni. Meedoen kan in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland, Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. 
Leerlingen op het basis- en voortgezet onderwijs voeren op hun eigen manier campagne voor energiebesparing en duurzaamheid. Op school, maar ook in hun eigen omgeving. Om zo spelenderwijs kennis te maken met thema's als energie, techniek en duurzaamheid. Er worden ook leuke prijzen uitgereikt. Bijvoorbeeld voor de hoogste besparing of het beste event. Meedoen of meer weten? Bezoek dan www.energychallenges.nl.

HIER Klimaatstraatfeest

Buurkracht uden germenzeel 181b2977
Buurkrachtbuurt Germenzeel won dit jaar Klimaatstraatfeest. Foto: Floris Scheplitz van Imagetree.

Zoveel mogelijk energie besparen met je buren, teamgenoten of collega's, van 10 oktober 2017 tot en met 31 maart 2018. 
Voer energiebesparende acties in en om het huis uit en verdien klimaatpunten. Het team dat de meeste punten verzamelt, wint mooie prijzen en krijgt de titel ‘Beste Klimaatstraat van Nederland’! Doe mee en je bespaart energie en geld, bovendien leer je gelijk je buurt beter kennen. Vorig jaar won Buurkrachtbuurt Germenzeel. Meer informatie of meedoen? Kijk op www.klimaatstraatfeest.nl

Bespaarwedstrijd Mariënheem

Buurkracht winnaars gas marienheem
De winnende straat in de categorie 'gasbesparing'

Je kunt natuurlijk ook de strijd aan gaan ín je buurt of dorp. Durf jij je buren uit te dagen? Organiseer dan een eigen bespaarcompetitie.
Dat deed het buurtteam van Mariënheem. Maar liefst 21 miniwijken in het dorp waren een jaar lang in een wedstrijd verwikkeld om zo veel mogelijk energie te besparen. En met resultaat. In álle buurten lag het energieverbruik in 2016 lager dan het jaar daarvoor. De winnende straten wisten zelfs 8 procent gas- of stroomwinst te halen. Jos Neulen van de organiserende commissie Duurzaam: “Een aantal huishoudens schafte zonnepanelen aan, terwijl op andere buurt, waar wat oudere huizen staan, meer deed aan isolatie. Dan kan het hard gaan.”  
Lees verder over deze competitie in Mariënheem.  

Klaar voor de start 

Keuze genoeg dus als je handen jeuken om de strijd aan te gaan, in je buurt of met je buurt. Kijk samen welke wedstrijd jullie leuk vinden en ga vast aan de slag. Voor je het weet begint het bespaarseizoen en dan staan jullie alvast klaar in de startblokken!

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?