Potgieterstraat, Da Costastraat en Tollensstraat gaan als Schrijverskwartier van start met energiebesparing

02 december 2015

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. In navolging van twee andere Osse buurten, gaan inwoners van het Schrijverskwartier samenwerken met Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V. Het doel: bewust omgaan met energie en samen zorgen dat we minder verbruiken.

Missing
Buurkracht buurtteam Schrijverskwartier

Gertruud Verbruggen, Anne-Marie de Man, Len Krijgsman en Hans Zwart, vormen samen het buurtteam van het Schrijverskwartier. De hofjes in de Potgietersstraat, Da Costastraat en Tollensstraat stammen uit het begin van de jaren zeventig. Gertruud: “In die tijd was er in de bouw nog maar weinig aandacht voor isolatie. Alleen al daarmee valt in veel woningen waarschijnlijk veel energie te besparen. Maar ook wie geen geld op de plank heeft liggen voor grote maatregelen, kan het eigen energieverbruik flink beperken.”

Laagdrempelig

Het buurtteam trekt de kar. Buurkracht ondersteunt. Bijvoorbeeld door de besparingsmogelijkheden in de buurt te onderzoeken en het buurtteam te helpen bij het opvragen en beoordelen van offertes. Bovendien krijgt de buurt een eigen internetpagina. Gertruud “Je kunt je nu al aanmelden op www.buurkracht.nl/schrijverskwartier en zien welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. We beslissen samen welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.” Het buurtteam organiseert begin volgend jaar een bijeenkomst waarin ze meer over haar plannen gaat vertellen.

Niet de eerste buurt in Oss

Het Schrijverskwartier is niet de eerste Buurkrachtbuurt in Oss. In de Ruwaard-Staatsliedenbuurt compenseren inwoners nu al de CO2-uitstoot van 12,6 huishoudens per jaar. Ze betalen inmiddels per jaar samen € 23.337,- minder aan energie, een besparing van gemiddeld € 614,- per huishouden. En in het voorjaar zijn De Buurtjes van start gegaan. In totaal zijn er bijna 100 Buurkrachtbuurten in Nederland.

Meer informatie?

Neem gerust contact op met het buurtteam voor meer informatie. 

Schrijverskwartier

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Schrijverskwartier