Papier prikken, schuttingkunst en energiebesparing tijdens NLdoet in Oss

18 maart 2016

Op 11 en 12 maart deden weer duizenden Nederlanders mee met NLdoet, de grootste vrijwilligersactie in Nederland. In Oss organiseerde Gertruud Verbruggen van het buurtteam van het Schrijverskwartier op zaterdag een schoonmaakmiddag. Bewoners prikten samen het groen in de buurt schoon en plantten vrolijke viooltjes. In een keet van Brabant Wonen konden ze terecht voor informatie over alle buurtactiviteiten, zoals schuttingkunst en energie besparen met Buurkracht.

Buurkracht 20160312 123419
De handen uit de mouwen in het Schrijverskwartier

Om 12.00 uur verzamelden de vrijwilligers zich op de Da Costastraat. Hier stond de keet van woningbouwvereniging Brabant Wonen en een gezellig aangeklede koffietent. Na de koffie met iets lekker prikten de bewoners samen alle zwerfafval uit de twaalf hofjes in de buurt. Daarna kreeg iedereen een doos viooltjes om de schoongemaakte plantsoenen en groenstroken mee op te fleuren.

Rappers en kunstenaars

Na gedane arbeid werden de vrijwilligers getrakteerd op soep, broodjes én een optreden van rappers. Ter gelegenheid van de renovatie van het Schrijverskwartier gaan zij een muziekstuk maken over de buurt. Ook kwamen de drie kunstenaars langs die in de buurt schuttingen gaan beschilderen. Bewoners konden zien wat ze precies van plan zijn. De aanwezige kinderen mochten alvast wat voorwerk doen en een paar schuttingen met graffiti versieren.

Bespaarkalenders

De actie voor NLdoet was een mooie aanleiding om aandacht te vragen voor energie besparen met Buurkracht. Gertruud Verbruggen: “Twee weken voor Nldoet hebben buurtbewoners een brief ontvangen met een code om hun nieuwe slimme meter te activeren op buurkracht.nl. Daarbovenop hebben wij flyers huis aan huis verspreid en een formulier waarop mensen kunnen aangeven in welke maatregelen ze geïnteresseerd zijn. Zo krijgen we een beter beeld van de behoeftes in de buurt. We hebben alle bewoners van harte uitgenodigd om langs te komen in de keet en het ingevulde formulier persoonlijk af te geven. Voor iedereen die kwam, lag er een leuke bespaarkalender van Buurkracht klaar. Mochten er buurtbewoners zijn die zaterdag verhinderd waren en hun formulier alsnog willen inleveren, dan kunnen ze ook bij mij langskomen: Potgieterstraat 129.”

Schrijverskwartier

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Schrijverskwartier