Oss koploper in energiebesparing

11 november 2016

In Oss lopen drie buurten voorop met energie besparen. Zij hebben de smaak zo goed te pakken dat zij er een hele krant over vol schreven. Na hun eigen buurten willen ze nu heel Oss enthousiast maken. De krant is huis aan huis verspreid in een oplage van 40.000 stuks. Wethouder duurzaamheid Johan van der Schoot overhandigde donderdag de eerste exemplaren aan de initiatiefnemers. 

Buurkracht img 0172 edit
Trotse buurtteams presenteren speciale krant Buurkracht in Oss

De krant heet ‘Buurkracht in Oss’ en is een inspiratie voor iedereen die samen met zijn buurt energie wil besparen. De pagina’s staan vol aansprekende voorbeelden. Van heel klein, het aanschaffen van ledlampen, tot heel groot, een energieneutrale eengezinswoning. Iedereen kan ongeacht het geld dat je beschikbaar hebt, besparen op z’n energierekening.

Top 3 duurzaamste gemeenten

Het idee voor de krant komt van de drie buurtteams Ruwaard-Staatsliedenbuurt, De Buurtjes en Schrijverskwartier. Zij waren zo enthousiast over de mogelijkheden om met buurten energie te besparen dat ze dat graag met heel Oss wilden delen. Samen met de gemeente Oss en Buurkracht gingen ze aan de slag. Wethouder Van der Schoot: “Wij willen in de top 3 duurzaamste gemeenten van Noord-Brabant komen en de samenwerking van deze drie buurten en Buurkracht is een mooi voorbeeld voor de rest van Oss. Het goede vind ik dat Buurkracht niets oplegt, maar mensen van binnenuit motiveert.”

Woon je in Oss en wil je ook energie gaan besparen? Kijk dan op buurkracht.nl/oss voor meer informatie.

De overhandiging is ook te zien bij lokale omroep DTV. Bekijk hier het korte videoverslag.

De krant zelf kun je hier lezen.

 

Op de foto: Ate Ploegmakers (Buurkracht), Gertruud Verbruggen (Schrijverskwartier), Jacco Bakkeren, Jaap Pannekoek (Ruwaard Staatsliedenbuurt), wethouder Johan van der Schoot en Anne-Marie de Man (Schrijverskwartier).

Ruwaard - Staatsliedenbuurt

Schrijverskwartier

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Ruwaard - Staatsliedenbuurt

Schrijverskwartier