Oss in Ons Huis Verdient Het van RTL4

20 november 2014

Buurkracht 2014 11 11 16.03.07
Rein wordt gefilmd voor Ons Huis Verdient Het

Een energierekening van nul euro, wie wil dat niet? Het RTL4-programma Ons Huis Verdient Het, onderdeel van de gelijknamige campagne, spoort Nederlandse huishoudens aan energie te besparen. En laat daarbij inspirerende voorbeelden zien van buurten die op de goede weg zijn. Op 30 november besteedt het programma aandacht aan de Ruwaard-Staatsliedenbuurt in Oss, waar bewoners samen aan de slag zijn met energiebesparende maatregelen.

Eerder dit jaar kwam de cameraploeg van RTL4 ook al in Oss bij Rein Akkermans over de vloer. Hij had toen net een slimme meter, en volgde zijn verbruik op de voet via buurkracht.nl. “Een aantal pieken in ons verbruik kon ik toen niet goed verklaren”, vertelt Rein. “We sloten toen de opnamen hoopvol af met een optimistische boodschap: dat we er vertrouwen in hadden dat Buurkracht ons ging helpen aan een lagere energierekening.” In de komende aflevering kan Rein tot zijn grote genoegen goed nieuws melden: zijn energierekening is met meer dan de helft afgenomen.

Nog meer energie besparen

Rein stelt zijn huis open voor geïnteresseerden die ook energie willen besparen. Hij heeft niet alleen een zonneboiler; er kwamen ook zonnepanelen, spouwmuurisolatie en Rein verving alle lampen in huis door ledlampen. Tijdens de opnamen leidde Rein een groepje bezoekers door zijn huis om te laten zien wat er allemaal gebeurd was. Ook liet hij de cameraploeg meekijken naar de grafieken van zijn dalende energieverbruik op buurkracht.nl. Hij hoopt ook anderen hiermee te inspireren.

Inzicht in je energieverbruik

Rein wordt ondersteund door Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V. Buurtbewoners die zich aanmelden op buurkracht.nl zien op hun persoonlijke pagina’s welke energiebesparende maatregelen voor hen interessant kunnen zijn. “Door de slimme meter kreeg ik inzicht in mijn energieverbruik en kon ik dit vergelijken met het gemiddelde verbruik uit onze buurt. Eerst zat ik er ver boven, nu ruim onder. En dat zonder aan comfort in te leveren”, aldus Rein.

Voor wie benieuwd is naar de beelden en meer wil weten over het buurtteam, Buurkracht en de energiebesparingsacties: kijk zondag 30 november om 16.30 uur naar Ons Huis Verdient Het op RTL4.

Ruwaard - Staatsliedenbuurt

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Ruwaard - Staatsliedenbuurt