Op de Langeleegte samen energie besparen? Buurkracht helpt

17 februari 2016

Energie besparen is goed voor ons milieu en voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet. En dus voor onze kinderen. Dat willen we allemaal wel. Toch komt het er vaak niet van. Uit onderzoek blijkt dat als een buurt de krachten bundelt, het opeens wél lukt om besparingsmaatregelen van de grond te tillen. Zoals woningisolatie of het plaatsen van zonnepanelen. En samen is niet alleen gemakkelijker en gezelliger, maar kan ook nog eens tot behoorlijk inkoopvoordeel leiden. Het beheerteam van Langeleegte in Veendam gaat graag de uitdaging aan en zoekt buurtgenoten om dit samen te realiseren.  En Buurkracht helpt daarbij.

Buurkracht lamp oranje
Slim energie besparen doe je samen

Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V, onderzoekt samen met een buurtteam de beste bespaarmogelijkheden en helpt de buurt te enthousiasmeren. Door bijvoorbeeld een warmtecamera beschikbaar te stellen of met een eigen buurtpagina op www.buurkracht.nl. Hier vinden bewoners alle informatie over de activiteiten van het buurtteam, maar kunnen ze met de (gratis) slimme meter ook inzicht krijgen in hun energieverbruik. Zodat goede voornemens geen voornemens blijven, maar ook echt worden uitgevoerd. Buurkracht kost niets en legt deelnemers niets op, maar helpt om besparingsacties bekend te maken en tot een goed einde te brengen.

Samen besparen loont

Buurkracht, ondersteunt buurtgenoten die samen energiebesparende maatregelen willen nemen. Zo wordt energie besparen voordeliger, makkelijker én gezelliger. Buurkracht ondersteunt al ruim 100 buurten in het land. Al heel wat bewoners van Buurkrachtbuurten hebben hun energierekening zien dalen. Ben jij die enthousiaste buurtbewoner die dit ook wel ziet zitten op de Langeleegte? Neem dan contact op met Ina Wijkstra van het beheerteam Buitenwoel/Langeleegte.  Of mail Orville Frijde, de persoonlijke buurtbegeleider van Buurkracht in deze regio.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?