Op de koffie bij Energieloket Ekenrooi: geslaagde sessie

26 januari 2017

Vragen over energie besparen? Het buurtteam van Ekenrooi opent eens per maand op een zaterdag een paar uur de deuren van zijn eigen Energieloket in De Pracht, waar buurtgenoten voor informatie en tips terechtkunnen. Op 21 januari was de aanloop groter dan gewoonlijk.

Buurkracht ekenrooi kopie
Energieloket Buurkracht Ekenrooi
Buurkracht 2017 01 20 photo 00003914 kopie
Aankondiging op de voorpagina van De Schakel

“Het heeft denk ik geholpen dat de aankondiging van het Energieloket dit keer op de voorpagina van De Schakel stond, on lokale wijkblad”, zegt Frits Steenberghe van het buurtteam. “Daardoor wisten meer buurtgenoten ons te vinden. Die kwamen met heel concrete vragen. Eén bezoeker was bijvoorbeeld al heel ver met energie besparen – hij had zelfs al een warmtepomp – en was benieuwd wat hij nog meer kon doen. Een ander wilde weten welke verf je na gevelisolatie het beste voor je buitenmuren kunt gebruiken. We proberen die vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. En als we er niet direct uitkomen, zoeken we het nog uit en komen we er later per mail op terug.”

Lekken ontdekken en slurpers speuren

Verschillende bezoekers meldden zich aan voor de energieverbruiksmeters die het team te leen heeft. “Daarmee kun je van alle apparaten in je huis achterhalen hoeveel stroom ze verbruiken en wat dat kost.” Ook waren mensen benieuwd wanneer het buurtteam weer met een warmtecamera door de buurt gaat. Frits: “Dat hebben we eerder gedaan en dat heeft toen interessante inzichten opgeleverd over waar onze huizen warmte lekken. Verschillende huishoudens hebben mede naar aanleiding daarvan maatregelen genomen, zoals hun schuifpui laten vervangen of vloerisolatie laten aanbrengen. In februari krijgen we de warmtecamera opnieuw te leen en maken we weer een ronde. Iedereen die interesse heeft, kan zich aanmelden via onze buurtpagina. Dat geldt ook als je met de energieverbruiksmeters de energieslurpers in huis wilt opsporen.”

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?