Oosterveld uit Rolde start met energiebesparing

02 juni 2014

Persbericht, Rolde

In deze tijd van crisis en hoge brandstofprijzen wordt energie besparen aantrekkelijker. Toch komt het er bij veel mensen niet van. Te druk, gedoe. Geen idee wat de investering oplevert. Als vervolg op de acties van ‘Duurzaam Rolde’ heeft een aantal mensen uit de wijk Oosterveld het initiatief genomen om comfortabeler en energiezuiniger wonen in de wijk mogelijk te maken. De initiatiefgroep wordt daarbij begeleid door Buurkracht en ondersteund door de Buurt- en Belangenvereniging Oosterveld

Het samen optrekken bij energiebesparing is voordeliger omdat gezamenlijk offertes aangevraagd kunnen worden. En het is leuker omdat we het niet alleen hoeven doen. Teule: “De initiatiefnemers zijn op dit moment druk bezig met de voorbereidingen van de buurtbijeenkomst. Bij zes woningen die representatief zijn voor de meeste woningen in onze wijk heeft een energie-adviseur gekeken wat kan worden verbeterd. Is er extra isolatie van dak, vloer of muren nodig? Of meer dubbel glas? We kijken waar de grootste kansen liggen voor besparen en voor welke maatregelen gezamenlijke inkoop het meest haalbaar is.” Om uit te leggen wat er is gedaan en wat er in de wijk gezamenlijk kan gebeuren zijn alle geïnteresseerde buurtbewoners uitgenodigd op de bijeenkomst in de Boerhoorn op woensdag 11 juni om 20.00 uur.

Programma buurtbijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst stellen de initiatiefnemers [het ‘buurtteam’] zich voor en vertellen ze over hun plannen. Buurkracht vertelt over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. De energieadviseur presenteert de resultaten van zijn onderzoek in de buurt. Christiaan Teule: “Tijdens de bijeenkomst leggen we uit wat Buurkracht inhoudt en willen we laten zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van energiebesparing. Als Buurkrachtbuurt krijgen wij met voorrang gratis de slimme meter aangeboden. Tijdens de bijeenkomst vertellen we hoe je hiermee inzicht krijgt in je energieverbruik. Inwoners die nu al willen weten welke maatregelen mogelijk voor hen interessant zijn, kunnen zich al aanmelden op buurkracht.nl/oosterveld-rolde.”

 

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?