Ook energiewinst halen door samen te eten?

06 april 2018

Wat energiewinst met samen eten te maken heeft? Dat is eenvoudig. We zien het elke dag en het blijkt weer uit recent onderzoek: samen optrekken om dingen voor elkaar te krijgen werkt. Als buren in Buurkrachtbuurten elkaar vinden, dan wordt er energie bespaard. Daarom helpt Buurkracht nu een handje extra mee om buren met elkaar in contact te brengen, met een burendiner en een energiespel.

Buurkracht diner2
Samen eten geeft energie

Hoe meer buren elkaar leren kennen en de weg vinden om samen energie te besparen, hoe beter. Dat is de gedachte achter de actie die Buurkracht op het moment organiseert. Mensen met interesse in energiebesparing maken daarbij kans op een (zelf te bereiden) diner, om samen met de buren te versmaden. En om het gesprek een extra lading energie mee te geven, is er nu ook een energiespel beschikbaar voor iedereen (op=op).

Zo maak je kans op een gratis burendiner thuis

Heb je interesse in energiebesparing en wil je bekijken of het iets is om samen met je buren op te pakken? Vul dan het formulier in en vertel waarom jij een burendiner wilt winnen. Ben je een van de gelukkigen? Dan krijg je een box toegestuurd met daarin alle ingrediënten voor een heerlijke maaltijd voor vier tot vijf buren, die je thuis bereidt. Je krijgt het energiespel ook meteen toegestuurd.

Zo kom je aan het energiespel

Waar krijg jij energie van? Waar krijgen je buren energie van? Met het Waar-krijg-jij-energie-van-spel kom je er eenvoudig achter wat jij en je buren belangrijk vinden. Bespreek interessante energievragen met elkaar tijdens bijvoorbeeld een etentje en krijg inzicht in elkaars ideeën. Je kunt het spel zo bestellen (op=op) of downloaden.

Met je buren energie besparen

Samen energie besparen is gezelliger, makkelijker en voordeliger. Zeker als Buurkracht je een handje helpt. Wordt jouw buurt een Buurkrachtbuurt, dan krijg je alles wat je nodig hebt om energiewinst te halen. Denk aan inzicht in je energieverbruik, een eigen buurtbegeleider en je profiteert van handige tips, leuke tools en alle aanwezige kennis en ervaring.

Ik wil wel meer weten over het starten van een Buurkrachtbuurt.   

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?