Ook energie steken in samen energie besparen in Berkum?

15 april 2016

Energie besparen is goed voor het milieu en onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet. En dus voor onze kinderen. Dat willen we allemaal wel. En toch komt het er vaak niet van. Uit onderzoek blijkt dat als een buurt de krachten bundelt, het opeens wél lukt om energie (en geld) te besparen. Ab Kasper, inwoner uit Berkum, gaat de uitdaging graag aan. Hij wordt geholpen door Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. en zoekt enthousiaste buurtgenoten die hier samen met hem energie in willen steken.

Buurkracht berkum1
Berkum

Samen energie besparen is makkelijker, voordeliger en gezelliger. Zij zoeken dan ook enthousiaste buurtgenoten om hier samen de schouders onder te zetten. Er is van alles te doen, denk aan het informeren van de buurt, het organiseren van bijeenkomsten, het aanvragen van offertes en het vergelijken van bedrijven die de werkzaamheden kunnen uitvoeren. 

Samen besparen loont

Meer dan 120 Buurkrachtbuurten in Nederland besparen inmiddels samen energie. En al heel wat individuele deelnemers hebben hun energierekening zien dalen. Zo besparen 16 huishoudens in de buurt Oosterveld in Rolde samen jaarlijks bijna €10.000,- op hun energierekening. Dat is gemiddeld ruim € 450,- per jaar. Dat moet in Berkum ook lukken.

Informatieavond

Lijkt het je wat en zou je wel een steentje willen bijdragen? Neem per mail contact op met Rana Berends van Buurkracht. Eind mei organiseren zij een informatieavond in Berkum voor alle enthousiastelingen om kennis te maken en te kijken wat ze in Berkum kunnen gaan doen.

 

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?