Ontmoet onze nieuwe buurtbegeleider: Eline Liezen

05 maart 2018

In Buurkrachtbuurten kom je ze geregeld tegen: de buurtbegeleiders. Onze ogen en oren in de regio. Zij zijn altijd op zoek naar buurten die samen energie willen besparen en helpen enthousiaste bewoners op weg. Met succes: Buurkracht groeit flink door. In februari heeft het team versterking weer versterking gekregen, nu van Eline Liezen.

Eline in het kort

Naam: Eline Liezen

Buurtbegeleider sinds: februari 2018

Werkgebied: Overijssel

Elines enthousiasme werkt aanstekelijk. En er is niet veel voor nodig om haar enthousiast te krijgen!

Wat bracht jou bij Buurkracht?

“Na mijn studie Media en Entertainment Management kon ik blijven werken bij het communicatiebureau waar ik stage gelopen had. Via een grote uitzendorganisatie die daar klant was, ben ik vervolgens bij Enexis Training en Opleiding terechtgekomen en later bij het Enexis Huis in Zwolle. Daar gaf ik rondleidingen en was ik betrokken bij een deel van de communicatie. Zo kwam ik ook met Buurkracht in aanraking. Ik heb nog een uitstapje gemaakt naar een bedrijf met vier babymerken, maar toen ik zag dat Buurkracht een buurtbegeleider zocht, heb ik gesolliciteerd. Wat mij trok? Het contact met veel verschillende mensen, het verbinden, de afwisseling en natuurlijk dat je kunt bijdragen aan verduurzaming.”

Wat ga jij jouw buurten brengen?

“Ik spring op een rijdende trein; veel buurten neem ik over van Rana Berends die de stap heeft gemaakt naar teamleider van de buurtbegeleiders. Die buurten – en de nieuwe Buurkrachtbuurten die in mijn regio opstaan - wil ik op een leuke, persoonlijke manier verder helpen om hun doelen te halen. Mijn communicatie- en marketingachtergrond kan ik daarbij goed combineren met de supermooie middelen die Buurkracht biedt om buurten te ondersteunen. Zoals het goedplanbord, een soort spelbord waarmee buurtteams heel snel en heel concreet een route kunnen uitstippelen die ze met hun buurt willen afleggen. Met doelen en een planning die haalbaar en realistisch zijn.”

Wat heb je zelf met duurzaamheid?

“In mijn periode bij het Enexis-huis is mijn interesse voor duurzame ontwikkeling gegroeid. Dat vertaalt zich inmiddels ook naar de praktijk: afgelopen zomer hebben mijn vriend en ik een jarenzestighuis gekocht in De Wijk, vlak bij Meppel, dat we nu helemaal energiezuinig opknappen. We zijn nog in de opbouwende fase, maar de buitenkant staat. Inclusief isolatie en een uitbouw aan de voorkant. We zijn ook bezig met zonnepanelen en een warmtepomp. Daarbij merken we dat het soms best lastig is om je vragen goed beantwoord te krijgen. Het helpt dat mijn vriend uit de installatietechniek komt en veel contacten heeft. We zijn met verschillende bedrijven in gesprek. Die ervaringen kan ik straks in mijn werk ook weer meenemen.”

En als je niet werkt of aan het verbouwen bent?

“Dan heb ik ook genoeg om handen. We hebben veel aanloop, zeker in het weekend. Ik ga ook een paar keer per week voor groepslessen naar de sportschool, ik hou van winkelen en wandelen. Op zo’n wandeling nam ik vaak mijn camera mee om de omgeving en de natuur te fotograferen, heel leuk en rustgevend. De laatste jaren is dat een beetje blijven liggen, maar wie weet komt het nu eindelijk van die cursus; als buurtbegeleider kan ik mijn tijd flexibel indelen.”

Meer prangende vragen voor Eline? Stel ze haar! En wil je juist meer weten over de andere buurtbegeleiders? Lees dan hier verder.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?