Ontmoet onze buurtbegeleiders: Mieke Kivits

08 juni 2016

In Buurkrachtbuurten kom je ze geregeld tegen: de buurtbegeleiders. Onze ogen en oren in de regio. Zij zijn altijd op zoek naar ingangen voor Buurkracht en helpen enthousiaste bewoners op weg. En dat lukt vrij goed. Daarom is er in mei versterking gekomen bij de buurtbegeleiders: Mieke Kivits.

Naam: Mieke Kivits
Buurtbegeleider vanaf: 9 mei 2016
Werkgebied: Eindhoven tot Tilburg
Houdt ernstig veel van hondjes.

Wat deed je voordat je buurtbegeleider werd?

“Ik heb 18 jaar bij Endinet gewerkt, de netbeheerder in Eindhoven, een deel van Oost-Brabant. In het begin op het callcenter en later bijvoorbeeld bij facturatie en gegevensverwerking. Mijn laatste functie was bij registerbeheer, waar de communicatie tussen de netbeheerder en energieleveranciers wordt afgewikkeld. Endinet bood veel opleidingsmogelijkheden en die heb ik met beide handen aangegrepen: ik heb de opleiding hbo personeelsmanagement gedaan, juridische dienstverlening en nu ben ik bezig met changemanagement.”

Hoe ben je bij Buurkracht terechtgekomen?

“Sinds januari is Endinet onderdeel van Enexis. Daarmee is ook het gebied waar Buurkracht beschikbaar is, weer wat uitgebreid. Zo kwam er een vacature voor een buurtbegeleider bij. Via via werd ik getipt voor deze baan. Ik was meteen enthousiast: hierin komt alles wat ik geleerd heb en wat ik leuk vind samen: leidinggeven, coachen, met mensen omgaan, zelfstandig werken en presenteren. En er valt voor mij nog veel te leren. De dag voor mijn sollicitatiegesprek had ik nog een flinke griep  die echt op mijn keel geslagen was. Dat maakte het extra grappig dat ik een compliment kreeg over mijn mooie, heldere stem!”

Wat zijn je plannen?

“Om er een succes van te maken. In mijn regio liggen mijn roots, ik ken er veel mensen. Ook in de goede hoek: mijn man en ik zitten allebei al heel lang in de energiewereld. Dat netwerk kan ik goed inzetten om nieuwe buurten voor Buurkracht te winnen. Ik ben nu nog vooral aan het meelopen en aan het inwerken. Het voelt helemaal niet als een baan, het is alleen maar superleuk. Ik ben echt in een warm bad terechtgekomen.”

Ben je zelf goed bezig met energie besparen?

“Ik ben best goed in geld uitgeven…tassen, schoenen…heerlijk! Maar als ik ’s avonds thuis kom en overal is het licht aan en overal staan deuren open, dan ben ik echt zuur! Ik hou ook al jaren nauwkeurig bij hoeveel gas en elektriciteit we thuis verbruiken. We wonen in een vrijstaand huis uit 1930, en we verbruiken maar 1700 kuub gas per jaar. De isolatie is dus kennelijk al behoorlijk goed.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Sporten, lezen, kruiswoordpuzzels, shoppen en lekker chillen op een terrasje. Behalve van mijn man en dochter houd ik ook ernstig veel van hondjes. We hebben er op dit moment nu zelfs vier! Heerlijk om met ze te wandelen, in het bos of lekker naar zee….heerlijk om je hoofd leeg te maken. Met vier honden poets ik me wel te blubber, maar dat heb ik er graag voor over."

Meer weten over de andere buurtbegeleiders? Lees dan hier verder. Mail Mieke

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?